BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Afrika   >  7x mooie gebieden in Namibië

Bij een vakantie in het zuiden van Afrika denken veel mensen gelijk aan Zuid-Afrika. Ondanks het feit dat Zuid-Afrika sinds jaar en dag een toeristische topper van formaat is geldt dit eveneens voor Namibië. Door de jaren heen hebben heel wat mensen dan ook hun hart verloren aan dit prachtige land. Wij zochten alvast de zeven mooiste gebieden in Namibië voor je uit en stellen ze hieronder graag aan je voor!

 

1.) Fish River Canyon

In de omgeving van de grens met Zuid-Afrika is de grootste canyon van Afrika terug te vinden. Deze canyon luistert naar de naam ‘Fish River Canyon’. Het betreft hier ook de tweede grootste canyon van de wereld. Iedereen die een bezoek brengt aan de Fish River Canyon is danig onder de indruk van de natuurpracht die zich hier ontvouwt.

De Fish River Canyon is dan ook een streling voor het oog met haar hoge rotsformaties en diepe ravijnen. Voor de hiking liefhebbers is dit wellicht een van de interessantste plaatsen van Namibië!

Bron afbeelding: Artush / Shutterstock

2.) Etosha National Park

Voor veel mensen vormt het ‘Etosha National Park’ het absolute hoogtepunt van hun reis door Namibië. Dit nationale park laat je kennismaken met het echte Afrika. Wil je het meest ultieme avontuur beleven in dit park? In dat geval is het een echte aanrader om een self-drive te ondernemen.

Wat dit park pas echt zo interessant maakt is het feit dat er heel wat verschillende, natuurlijke waterbronnen in terug te vinden zijn. Deze bieden haast een garantie voor het kunnen spotten van heel wat wilde dieren.

3.) Namib woestijn en Sossusvlei

Tijdens het ondernemen van een rondreis doorheen Namibië kan je niet om de Namib woestijn heen. Deze woestijn is gelegen in het westen van Namibië en staat in het bijzonder bekend omwille van de prachtige ‘Sossusvlei’.

Dit gedeelte van de Namib woestijn is wereldberoemd omwille van haar bijzonder hoge, dieprode zandduinen welke soms tot wel 300 meter hoog reiken. Wil je graag de meest adembenemende zonsopgang ter wereld aanschouwen? Kruip dan vroeg uit bed en beklim de ‘Dune 45’. Romantischer wordt het niet!

Bron afbeelding: Efimova Anna / Shutterstock

4.) Twyfelfontein

Wanneer je ervoor kiest om vanuit Swakopmund naar het noorden te rijden zal je kunnen vaststellen dat de omgeving al snel zal veranderen in een rotsachtig woestijnlandschap. Deze route leidt je tot bij ‘Twyfelfontein’, het oorspronkelijke leefgebied van de ‘San’, beter bekend onder de naam ‘Bosjesmannen’.

Er zijn op deze plaats werkelijk prachtige natuurverschijnselen terug te vinden. Je treft hier niet alleen indrukwekkende, rode rotsformaties aan, maar ook indrukwekkende prehistorische rotstekeningen die door de Bosjesmannen zijn aangebracht.

5.) Swakopmund

Niet alleen de Namibische hoofdstad ‘Windhoek’ is een interessante stad om te bezoeken. Namibië staat er namelijk om bekend heel wat Duitse, koloniale dorpen te bevatten. Een bijzonder geliefkoosde bestemming bij menig aantal toeristen die Namibië bezoeken is ‘Swakopmund’.

Deze plaats doet met haar gezellige koffiebars opvallend Europees aan. Swakopmund vormt bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor het ondernemen van verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld sandboarden of met de quad gaan rijden.

Bron afbeelding: Fotografie-Kuhlmann / Shutterstock

6.) Waterberg

Eén van de leukste natuurgebieden en streken van Namibië om te bezoeken is ongetwijfeld het ‘Waterberg National Park’. Dit nationaal park is gelegen op het gelijknamige Waterberg Plateau. Het betreft hier een zandstenen plateau welke beschikt over een hoogte van zo’n 200 meter.

Dit nationaal park staat algemeen bekend als een prachtig natuurgebied met niet alleen veel groen, maar ook een groot aantal prachtige bloemen en planten. Ben jij naar Namibië gekomen om wild te spotten? Dan is dit één van de beste locaties van het land om dat te kunnen doen!

7.) Skeleton Coast Park

Dat Namibië een land is van contrasten blijkt eveneens uit de aanwezigheid van het ‘Skeleton Coast Park’. Deze maar liefst 500 kilometer lange en 30 kilometer brede kuststrook heeft haar naam te danken aan de vele schepen die hier door de jaren heen zijn gestrand.

Niet alleen de aanwezigheid van een groot aantal scheepswrakken (inclusief de skeletten van hun opvarenden), maar ook het ruige landschap met haar hoge duinen zorgt er voor dat dit absoluut één van de top gebieden is van Namibië die je niet over het hoofd mag zien.

Lijkt Namibië jou wel wat?

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts