BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  8 beste planten voor op je balkon

De lente is eindelijk begonnen! Tijd om het huis een beetje op te knappen en op te fleuren. Ben je moe van die saaie balkon? Hieronder volgen acht planten die een weelderige tuin maken van je balkon kunnen maken.

1. Verbena

Verbena’s kunnen zowel in hangmanden of in een bloembak aan de rand van je balkon. Het zijn winterharde plant in verschillende kleuren en groottes. Ze overleven zelfs de volle zon met heel weinig water. Ideaal!

2. Goudsbloem

Goudsbloemen fleuren je balkon op met hun feloranje bloemen die van het vroege voorjaar tot het late najaar bloeien. Het zijn goede winterharde planten die bovendien heel weinig water nodig hebben. Ook fijn: ze zijn ongediertebestendig.

3. Viooltje

Viooltjes zijn ideaal voor potten en bloembakken op een schaduwrijk balkon. Ze bloeien in een verscheidenheid aan kleuren, zodat ze je balkon meteen omtoveren in een fleurig bloembed. De plantjes kunnen niet zo goed tegen warmte, dus houd daar rekening mee. Voor een verscheidenheid aan bloempotten voor je viooltjes kun je een kijkje nemen op elho designpotten.

4. Petunia

Petunia’s zijn vaste planten die ideaal zijn voor een balkon in de volle zon. Ze hebben ongeveer vijf of zes uur per dag zon nodig. Omdat ze goed droogte kunnen verdragen, hoeven ze niet zo vaak water te krijgen.

5. Klimmende winde

Deze klimplanten bloeien in de tinten roze, paars, blauw en wit, wat een kleurrijk dak oplevert voor je balkon. Doordat ze een lengte van 3 meter of meer kunnen bereiken, zijn ze in staat om elk deel van het balkon te bedekken. Ze vragen volle zon, weinig water en een beetje beschutting tegen de kou.

6. Geranium

Geraniums zijn ideaal voor een balkon, vooral als je van plan bent om bloembakken te vullen. Typische bloemkleuren zijn rood, roze, paars en wit. Leuk om samen te combineren tot een kleurrijk balkon. Handig om te weten: geraniums bloeien het best als ze de hele dag in de volle zon staan.

7. Begonia’s

Begonia’s zijn mooie bloeiende planten die veel bloeien en gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze houden niet van de kou, dus ze kunnen niet op je balkon staan als de eerste vorst toeslaat. Ze zijn gevoelig voor fel zonlicht en veel warmte, dus het is fijn als je balkon elke dag enkele uren in de schaduw ligt. Ze hebben niet veel water nodig en ze bloeien van het late voorjaar tot het late najaar.

8. Chrysanten

Chrysanten bloeien in de nazomer, waardoor je ook later in het jaar een kleurrijk balkon hebt. Ze zijn er zowel in felle als meer gedekte tinten en zien er geweldig uit in plantmanden of potten. Ze genieten van volle zon en goed gedraineerde grond.

 

In samenwerking met Elho

Bron afbeelding: Photographee.eu / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts