BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  8 handige tips voor het inrichten van je kledingkast

Is het altijd een chaos in je kledingkast? En duurt het vaak heel lang voordat je eindelijk dat ene kledingstuk hebt gevonden? Dan voorkom je deze ergernissen heel eenvoudig met de volgende tips. Hiermee houd je altijd een duidelijk overzicht in je kledingkast.

Controleer je kast
Voordat je je kledingkast opnieuw herinricht is het belangrijk dat je eerst even goed nagaat of deze wel geschikt is om je kleding netjes in op te bergen. De kast moet in ieder geval over genoeg opbergruimte beschikken voor jouw garderobe. Om alles overzichtelijk te kunnen opbergen, is het bovendien belangrijk dat de kast ook over lades beschikt.

Ben je toe aan een nieuwe kledingkast? Kijk dan eens bijvoorbeeld hier voor een handig overzicht van diverse soorten en modellen garderobekasten.

garderobe-kast-inrichten

Laden
De perfecte garderobekast bevat ruime, functionele laden waarin je je sokken, ondergoed of andere voorwerpen kunt opbergen. Door deze items in laden te plaatsen, krijg je al snel een goed overzicht. Bovendien kun je er ook nog eens goed bij.

Schuifdeuren
Kies voor een garderobekast met perfect sluitende deuren, zoals schuifdeuren. Deze zorgen ervoor dat je alles op netjes kunt verbergen. Bovendien geef je kast hiermee een stijlvolle uitstraling en dwarrelt er geen los stof door de kamer.

Benut elke centimeter
Benut bij het inrichten van je kledingkast echt elke centimeter. Zo ontstaat er geen verspilde ruimte waar stof terechtkomt. Begin bij de onderkant en werk naar boven. Gebruik de bovenste schappen in de kast voor koffers of items die je niet vaak draagt. Kleine onderdelen kun je weer in bakjes opbergen, bovenin de kast.

kledingkast-bakjes-

Maak gebruik van bakken
Richt je kast vooral praktisch in. Benut de schappen optimaal. Vergeet de ruimte bovenin je kledingkast niet. Plaats hier bijvoorbeeld bakken in, waarin je items opbergt als sokken, sjaals of andere accessoires.

Verdeel je kleding in categorieën
Wist je dat je al snel meer overzicht krijgt, door je kleding in categorieën te verdelen. Hang of plaats de broeken bij de broeken, shirts bij shirts, enz. Eventueel kun je de items ook nog onderverdelen op kleur of gelegenheid. Door deze simpele verandering, vind je als snel wat je zoekt. Bovendien ziet je garderobe er dan veel strakker uit.

garderobe-kledingkast-inrichten-tips

Opbergruimte voor schoenen
Erger je je ook zo aan schoenen die overal in huis rondslingeren? Creëer dan ook een speciale plek voor de schoenen. Dit kan in de garderobekast, maar hier zijn online ook weer speciale kasten voor verkrijgbaar. Met een schoenenkast zijn rondslingerende schoenen voortaan verleden tijd.

Een kast met een spiegel
Natuurlijk wil je je outfit graag even bekijken, voordat je naar buiten gaat. Het liefst van top tot teen. Kies dan ook voor een garderobekast met ingebouwde spiegels of een uittrekspiegel. Met een fijne, grote spiegel weet je zeker of je outfit je goed staat, voordat je de deur uitgaat.

Bron afbeeldingen

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts