BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  8 lifehacks voor schoonmaken in huis

Schoonmaken is vast niet één van je favoriete bezigheden. Zeker niet na een drukke werkweek of als het buiten 25 graden is. Gelukkig zijn er een heleboel lifehacks te vinden, die schoonmaken makkelijker en soms zelfs leuker maken.

Houten snijplank schoonmaken

Die houten snijplank zet je niet in de vaatwasser. Die maak je schoon met een citroen en grof zout. Snijd een citroen doormidden en ga hiermee over de plank terwijl je zachtjes drukt. Daarna strooi je zout over de plank uit. Laat dit even intrekken. Vervolgens veeg je de plank schoon met de andere helft van de citroen.

Waterkringen uit hout halen

Gebruik een föhn om waterkringen uit je houten salontafel te doen verdwijnen. Het is wel verstandig om de salontafel daarna te bewerken met (olijf)olie zodat deze niet uitdroogt.

Vreemde geuren uit kleding halen

Tijdens de was ophangen kun je soms ook na het wassen nog vreemde geurtjes bij de ‘oksels’ ruiken. Citroen blijkt een wondermiddel, want het sap ervan verwijdert dit soort geuren uit je kleding. Spray een beetje op de plek, laat het intrekken en was het dan nog een keer. De volgende keer dat je de was uit de machine haalt, ruikt het weer naar bloemetjes.

Snel haren van het tapijt verwijderen

Heb je een kat? Of zelf last van wat haaruitval? Gebruik een trekker (voor de ramen) om haren van het tapijt te trekken. Dit gaat een stuk makkelijker dan met de stofzuiger.

Make-up brushes schoonmaken met babyshampoo

Brush cleaners zijn best wel prijzig. Koop een fles babyshampoo en maak daar je kwasten mee schoon. Werkt perfect! Laat ze daarna goed drogen door ze schuin neer te leggen (haartjes naar beneden), anders kan er schimmel ontstaan of wordt het hout broos.

Douchekop cleanen met azijn

Azijn verricht heldendaden. Schenk wat azijn in een boterhamzakje en bindt deze over de douchekop. Kalk heeft geen schijn van kans.

Weg met het stof op je lampenkap

Gebruik een papieren kledingborstel om stof van een lampenkap te verwijderen. Met een stofzuiger wil het al snel mis gaan en wordt de kans dat je een nieuwe lamp moet kopen bij elke schoonmaakbeurt groter.

De stank in de koelkast kwijtraken

Leg kranten in de koelkast om de nare lucht te verwijderen. Deze absorberen geur. Note to self: eerst alles weggooien wat over de datum is, anders heeft het weinig nut.

Ken jij nog handige huishoud-hacks?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts