BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  8 tips voor het kopen van kwaliteitsschoenen

Het is belangrijk goed voor onze voeten te zorgen. We beseffen het niet vaak, maar onze voeten dragen elke dag weer ons hele lichaamsgewicht. Als er met de voeten iets mis gaat, heeft dat effect op ons hele lijf. Goede schoenen zijn daarom heel belangrijk. Maar hoe kies je de goede schoen en waar kun je die aan herkennen? Hier volgen 8 tips om te zorgen dat je een keuze maakt waar je voeten blij van worden.

Tip 1 – Neem geen overhaaste beslissingen
Neem de tijd om schoenen te kiezen. Denk goed na wat je belangrijk vindt en wat jouw voeten nodig hebben. Elke voet is uniek. Heb je bijvoorbeeld extra steun nodig of juist een brede schoen?

Tip 2 – Kies voor leer
Leren schoenen zijn het beste voor gezonde voeten: leer ventileert goed. Dit is belangrijk om zweet te voorkomen en andere daaruit voorkomende problemen. Denk aan schimmels en een gevoelige huid. Die kunnen wel ontstaan als je kunststof schoenen draagt.

Tip 3 – Voeten veranderen
Houd rekening met veranderingen aan je voeten. Je voeten zullen niet hetzelfde zijn als vijf jaar geleden. Kies niet zomaar dezelfde maat, het kan zijn dat je een maatje groter of juist kleiner nodig hebt.

Tip 4 – Kies voor kwaliteit
Kies voor gerenommeerde merken. Bij deze merken kun je uitgaan van een goede kwaliteit. Zo kun je in de collectie van Cycleur de Luxe betaalbare herenschoenen vinden met een uitstekende pasvorm, in aantrekkelijke kleuren en stijlen. Van sportief tot een nette lage leren schoen, er is voor elk wat wils.

Kies je voor Nero Giardini schoenen, dan krijg je kwaliteit. In hun veelzijdige collectie damesschoenen kun je kiezen uit sandalen, slippers, sportschoenen en enkellaarsjes.

Tip 5 – Draag je gebruikelijke sokken
Pas je schoenen met de sokken die je altijd draagt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je ze altijd zult passen.

Tip 6 – Test de zool
Test de zool van de schoen met de hand. Kijk of deze gebogen kan worden. De zool zou soepel moeten zijn, zodat je er comfortabel op kunt lopen.

Tip 7 – Neem de tijd om te passen
Pas de schoen goed: loop door de ruimte op en neer, blijf even staan en voel waar de hele voet zit. Voel of je tenen genoeg ruimte hebben, en waar eventuele drukplekken zitten.

Tip 8 – De schoen moet lekker zitten
Ga er van uit dat je schoenen direct lekker moeten zitten. Het is een fabeltje dat schoenen nog ingelopen moeten worden. Te kleine schoenen worden niet comfortabeler door ze maar vaker te dragen.

Bron afbeeldingen

Comments:

  • 13 mei 2017

    Handige tips om goede nieuwe shoes te kopen!

    Beantwoorden...
  • 25 mei 2017

    Handige tips! Ik let hier ook altijd op. Ook vind ik het fijn om schoenen online te bestellen, dan heb je twee weken bedenktijd of ze wel echt lekker zitten (wel alleen binnen aan natuurlijk).

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts