BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  8 tips voor je stedentrip naar Praag

stedentrip_praag

Deze stad stond al een lange tijd op ons lijstje en eindelijk hebben wij hem kunnen afstrepen. Met prachtige gebouwen, gezellige pleinen en fotogenieke straatjes is het niet moeilijk om te genieten van Praag, de sfeervolle hoofdstad van Tsjechië. In dit artikel delen wij graag onze 8 tips voor een geslaagde stedentrip naar Praag!

praagse-burcht

praag-uitzicht

praagse-daken

Tip 1 – Bezoek de Praagse burcht

De Praagse Burcht is een van de grootste publiekstrekkers in Praag. Deze bezienswaardigheid aan de westkant van de Moldau herbergt torens, kerken, paleizen, musea en tuinen. Vanaf dit kasteelcomplex, ook wel ‘Praszký Hrad’ genoemd, heb je prachtig uitzicht over de hele stad. Ook het ‘Gouden Straatje’ met allerlei leuke winkeltjes is absoluut de moeite waard.

charlesbridge-prague

karelsbrug-praag

Tip 2 – Wandel over de Karelsbrug

Tijdens een bezoek aan Praag mag je de Karelsbrug zeker niet overslaan. Deze bezienswaardigheid bij de rivier De Moldau bestaat al sinds 1357. Je vindt er onder andere diverse beelden, een gotische toren en een gezellige sfeer. Op de brug kun je bijvoorbeeld een tekening laten maken door een van de vele kunstenaars. Ook zijn er straatartiesten te vinden.

boottocht-praag

Tip 3 – Boottocht door historisch Praag

Uit archeologisch onderzoek blijkt dat de geschiedenis van Praag teruggaat tot de steentijd. Een boottocht door historisch Praag is dan ook een onvergetelijke ervaring. Tijdens de vaartocht kom je allerlei historische bezienswaardigheden en gebouwen tegen, waaronder de Praagse Burcht, de Karelsbrug en het Nationaal Theater. In de middag krijg je er bovendien vaak een heerlijke Tsjechische lunch bij.

praag-oude-stad

stadsplein-praag

Tip 4 – De Oude Stad

De Oude Stad moet je tijdens de stedentrip zeker even verkennen. De geschiedenis van dit deel van de Tsjechische hoofdstad gaat namelijk eeuwen terug. Bovendien vind je er talloze interessante bezienswaardigheden, waaronder het Astronomisch Uurwerk en het Oudestadsplein. Ook kun je er een aantal gebouwen bewonderen, zoals de Sint-Bartolomeüskerk en de Heilige Geestkerk.

astronomisch-uurwerk-praag

Tip 5 – Kijkje nemen bij het Astronomisch Uurwerk

Het Astronomisch Uurwerk is een bekende toeristische attractie in Praag. Dit Middeleeuwse uurwerk geeft niet alleen de tijd in Praag weer, maar ook de sterrentijd. Bovenin bevindt zich de ‘Parade van de Apostelen’. Ieder uur openen er twee kleine deurtjes en verschijnt er een parade van apostelen.

dierentuin-praag

Tip 6 – Zoo Praha

Een bezoek aan de Praagse dierentuin is een heerlijke vorm van ontspanning voor jong en oud. Deze leuke attractie ligt in het dal van Trojská kotlina en bestaat sinds 1931. Je kunt er allerlei bijzondere dieren bewonderen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Przewalskipaard en de oerwoudhond? Daarnaast vind je in deze mooie dierentuin ook verschillende roofvogels, reptielen en antilopes.

petrintoren

Tip 7 – Beklim de Petrintoren

Het prachtige uitzicht over Praag maakt een beklimming van de Petrintoren absoluut de moeite waard. Deze bezienswaardigheid staat op de 318 meter hoge Petrinheuvel. Voor een bezichtiging zul je 299 moeten beklimmen. Eventueel is het ook mogelijk om de kabelbaan te nemen bij station Ujezed.

segway-praag

Tip 8 – Segway tour door Praag

De Segway is een fantastisch vervoermiddel om een prachtige stad te ontdekken. Je hoeft niet meer te lopen, en komt toch razendsnel de stad door. Bovendien zijn de elektrische segway’s behoorlijk milieuvriendelijk. Hou er echter wel rekening mee dat de segway sinds augustus 2016 in veel Praagse wijken verboden is vanwege klachten over overlast.

praag-stad

* Ons verblijf in Praag werd geregeld door WayToStay. Benieuwd naar het aanbod? Neem een kijkje op www.waytostay.com.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts