BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Oceanie   >  9 hoogtepunten langs de oostkust van Australië

De oostkust van Australië is één van de populairste regio’s van het land. Deze vaak begane route strekt zich uit over een indrukwekkende afstand van zomaar even 2.500 kilometer en reikt van Sydney tot Cairns. De oostkust heeft reizigers ongelofelijk veel diversiteit te bieden. Denk hierbij niet alleen aan tropische regenwouden, maar ook aan weidse stranden en tal van moderne steden.

Ben jij ook van plan om de oostkust van het prachtige Australië te ontdekken? In dat geval mag je de 9 hoogtepunten op deze pagina zeker niet missen!

 

Bron foto: Irina Sokolovskaya / Shutterstock

1.) Sydney

In eerste instantie is er natuurlijk de stad Sydney. Het betreft hier niet alleen de grootste, maar tevens ook de oudste stad van het land. Sydney is een prachtige stad die haar bezoekers heel wat moois te bieden heeft. Zo is er natuurlijk de tot de verbeelding sprekende haven van de stad, maar wat ook te denken van het uitermate herkenbare ‘Opera House’?

Andere bezienswaardigheden die je niet over het hoofd zal willen zien zijn de Harbour Bridge, Martin Place en de vele uitmuntende musea die Sydney telt. In het bijzonder de ‘Art Gallery of New South Wales’ is een absoluut topmuseum voor kunstliefhebbers.

 

Bron foto: CO Leong / Shutterstock

2.) The Blue Mountains

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Sydney vinden we het prachtige natuurgebied ‘The Blue Mountains’ terug. Dit natuurgebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van heel wat uitkijkposten. Deze bieden stuk voor stuk een fabelachtig uitzicht op steile rotswanden, indrukwekkende watervallen en prachtige eucalyptusbomen.

Tijdens een bezoek aan The Blue Mountains moet je zeker even stil blijven staan bij ‘The Three Sisters’. Het gaat hierbij om drie rotsen welke naast elkaar staan bij een afgrond. Volgens een bepaalde Aboriginal legende zou het gaan om drie zussen welke door hun vader werden opgesloten met als doel om ze te beschermen tegen een mythisch monster.

 

Bron foto: Gopolar / Shutterstock

3.) Byron Bay

Gelegen op het oostelijk puntje van Australië is ‘Byron Bay’ terug te vinden. Het stranddorp is gelegen op een afstand van 759 kilometer ten noorden van Sydney en 140 kilometer ten zuiden van Brisbane. Het hele jaar door zijn er grote groepen toeristen die deze plaats bezoeken.

Dat heeft in het bijzonder te maken met de relaxte sfeer die hier hangt. Je kan in Byron Bay in ieder geval deelnemen aan heel wat ontspannende activiteiten. Denk hierbij niet alleen aan het volgen van een meditatieworkshop, maar ook aan walvissen spotten en natuurlijk een bezoek brengen aan de iconische vuurtoren welke op Cape Byron is terug te vinden.

 

Bron foto: Darren Tierney / Shutterstock

4.) De Gold Coast

Een lijst met hoogtepunten van de Australische oostkust is natuurlijk niet compleet zonder de ‘Gold Coast’ te vermelden. Deze regio in Australië heeft haar bezoekers dan ook heel wat moois te bieden. Denk hierbij niet alleen aan kilometerslange stranden, maar ook aan tal van verschillende attractieparken voor een bezoek met de kinderen. De zeer toeristische Gold Coast is gelegen op een afstand van ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de stad Brisbane.

 

Bron foto: robdimagery / Shutterstock

5.) Brisbane

De naam van de stad ‘Brisbane’ werd reeds diverse malen vernoemd op deze pagina. Deze stad is de derde grootste van Australië en mag zich eveneens de hoofdstad van Queensland noemen. De stad bevindt zich in de regio tussen Cairns en Sydney. Brisbane staat er om bekend een zeer jonge stad te zijn waardoor deze plek vooral erg in trek is bij jonge toeristen.

Op cultureel vlak is ‘Cathedral of St. Stephan’ één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een tochtje maken op de Brisbane River en genieten van het uitzicht op Mount Coot-Tha zijn enkele van de absolute highlights van je bezoek aan deze stad.

 

Bron foto: Worldupclose / Shutterstock

6.) Fraser Island

Wist je dat je aan de oostkust van Australië ook ’s werelds grootste zandeiland terug kan vinden? Je treft hier niet alleen bijzondere zandsteenformaties aan, maar ook heldere meren en werkelijk adembenemend mooie duingebieden. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ‘Fraser Island’ is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Fraser Island beschikt in totaal over een lengte van zomaar even 120 kilometer en heeft heel wat leuke activiteiten in petto voor de meer avontuurlijke reiziger. Zeker de moeite waard om dit eiland te ontdekken!

 

Bron foto: Tanya Puntti / Shutterstock

7.) Whitsunday eilanden

Mensen die gaan backpacken doorheen Australië kunnen eigenlijk niet om het fijne backpackdorpje ‘Airlie Beach’ heen. Vanuit deze plaats, welke niet voor niets wordt bestempeld als het hart van het Great Barrièrerif vertrekken heel wat boten en tours die reizigers kennis laten maken met de Whitsunday Eilanden.

Deze staan algemeen bekend als één van de meest adembenemende eilandgroepen op deze planeet. Alle verschillende eilanden huisvesten prachtige stranden die niet alleen uitnodigen om te zonnen en te vissen, maar ook om te picknicken en (romantische) wandelingen te maken.

 

Bron foto: Gabor Kovacs Photography / Shutterstock

8.) Magnetic Island

Net voor de kust van Townsville aan de Australische Oostkust is ‘Magnetic Island’ terug te vinden. De oorsprong van de naam van het eiland is direct gelinkt aan het magnetische effect welke ze uitoefende op het kompas van de bekende Kapitein Cook tijdens de ontdekkingsreis die hij ondernam. Het eiland beschikt over een oppervlakte van zo’n 50 vierkante meter en bevat heel wat prachtige wandelpaden.

Het eiland nodigt niet alleen uit om te relaxen en te snorkelen, je kan er ook koala’s spotten en met een buggy racen. Wil je ook graag een bezoek brengen aan Magnetic Island? In dat geval neem je daarvoor bij voorkeur de ferry vanuit Townsville. De overtocht duurt ongeveer een half uur en kost ongeveer 32 dollar.

 

Bron foto: V_E / Shutterstock

9.) Het Great Barrier Reef

Wanneer we het hebben over de oostkust van Australië moeten we natuurlijk ook het wereldbekende ‘Great Barrier Reef’ vermelden. Het Great Barrier Reef is gelegen voor de kust van Queensland en beschikt over een lengte van zo’n slordige 2000 kilometer. Het Great Barrier Reef staat niet alleen bekend om haar adembenemende koraalriffen, maar ook om de tropische eilanden en de vele duizenden kleurrijke vissen die er terug te vinden zijn.

Niet voor niets is het Great Barrier Reef door de jaren heen uitgegroeid tot één van de absolute highlights van Australië. Ze is dan ook absoluut niet te missen tijdens een rondreis doorheen de Australische oostkust.

 

Bron foto: ESB Professional / Shutterstock

Praktische informatie voor het plannen van jouw vakantie

Een vakantie naar de oostkust van Australië ondernemen vereist toch wel de nodige voorbereidingen. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld willen te weten komen wat nu precies de beste periode is om een dergelijke reis te ondernemen. Voor het noordoosten van Australië geldt dat de beste reistijd is van juni tot en met november. Ga je het zuidoosten van Australië bezoeken? In dat geval doe je dat bij voorkeur van september tot en met december.

Een reis ondernemen naar de Australische oostkust kan een stevig prijskaartje met zich meebrengen. Omwille van deze reden is het altijd goed om te weten welke partijen jouw kunnen helpen om te besparen op deze kosten. Voor de beste vliegticket deals naar de oostkust van Australië kan je bijvoorbeeld kijken op Skyscanner.nl.

Wil je graag een georganiseerde rondreis boeken naar de oostkust van Australië? In dat geval kunnen reisorganisaties zoals Tenzing Travel en Riksja Australië je daarmee van dienst zijn. Voor een all-inclusive huurauto kan je kijken naar Sunny Cars en het voordelig boeken van je hotel of hostel in Australië is mogelijk via Booking.com.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts