Aardappelsalade met zongedroogde tomaten en yoghurt-mayo dressing


 photo recept-aardappelsalade-met-yoghurtdressing-zongedroogde-tomaten-augurken-lekker-gezond_zps29ec931d.png

Regelmatig maak ik aardappelsalades, ik ben er dol op! Lekker als lunch of als bijgerecht voor bij de barbecue. Het is echt zo’n salade die iedereen op een andere manier maakt. Gastblogger Fatima laat zien hoe zij haar aardappelsalade bereidt en deelt vandaag haar recept met ons.

 photo recept-aardappelsalade-mayonaise-yoghurt-ingredienten-benodigdheden_zpscec415ec.png

Ingrediënten:

  • 500 á 700 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • mais uit blik
  • 3 á 4 augurken
  • 2 á 3 worteltjes
  • paar zongedroogde tomaten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 citroen (de rasp en sap ervan)
  • zwarte en groene olijven zonder pit
  • 2 el Calvé Slasaus Yoghurt
  • 8 el Calvé Yofresh (yoghurtmayonaise)
  • 2 el mayonaise
  • zout en peper

recept-aardappelsalade-maken-ah-rode-ui

Hoe ga je te werk?

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in water met zout tot ze gaar zijn en giet ze af. Laat de schijfjes afkoelen. Schil dan de wortels, was ze en kook ze in een met water en zout tot ze gaar zijn. Giet de gare wortelen af in een vergiet en laat ook deze afkoelen. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Snijd in de tussentijd de overige groente. Schil, was en snipper het uitje. Snijd de augurken en zongedroogde tomaten in kleine stukken. Hak de peterselie fijn en snijd de olijven in plakjes. Doe al deze ingrediënten in een grote kom en meng alles goed samen.

 photo recept-aardappelsalade-met-yoghurtdressing-zongedroogde-tomaten-augurken-mais-wortels-ui-_zps466f902f.png

Voeg dan de mais, citroen, slasaus, Yofresh en mayonaise toe. Je kunt ook alleen mayonaise gebruiken, maar vind het persoonlijk wat te sterk. Breng dit geheel op smaak met zout en peper.

 photo recept-salade-met-aardappelen-en-groente-dressing_zps2c9f3768.png

Snijd de aardappelen in grove blokken en de wortels in kleine stukjes. Voeg dit toe bij alle andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

recept-gezonde-aardappelsalade-met-groente-en-yoghurt-mayonaise-dressing

Serveer de aardappelsalade op kamertemperatuur of koud. Garneer het eventueel met een beetje peper, een blaadje basilicum of een gekookt ei.

Eet smakelijk!

12 gedachten over “Aardappelsalade met zongedroogde tomaten en yoghurt-mayo dressing”

  1. Hmm ziet er heerlijk uit! Vooral de toevoeging van mais lijkt me echt wat toevoegen (maar ik ben gek op mais haha). Misschien moet ik dit van het weekend eens gaan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *