Aardappeltajine met olijven


Weinig tijd om eten te maken? Probeer dan eens deze Marokkaanse aardappeltajine met olijven van gastblokker Ikrame. Serveer er (zelfgemaakte) Marokkaanse stuk brood erbij.

Benodigdheden:

  • Aardappelen (hangt van de aantal personen jij voor kookt)
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Paprikapoeder
  • 2 Knorr bouillonblokjes
  • Olijven (die je van te voren even kort omspoeld)
  • Komijnpoeder
  • Peper

Bereidingswijze:

Neem een pan en verhit hier wat olijfolie in. Bak de fijngesnipperde uitjes hier glazig in. Doe de gesneden aardappelen hierbij en breng het op smaak met kruiden, koriander, bouillonblokjes en voeg wat water toe. Doe een handjevol groene olijven erbij. Breng aan de kook tot de aardappels lekker zacht worden. Voeg eventueel nog wat koriander als laatst eraan toe. Serveer de tajin direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *