BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Afvallen met frambozen, ken jij het al?

Een nieuwe rage op het gebied van afvallen: frambozen. Al in 2013 kregen frambozen ineens de toeschrijving dat ze zouden helpen met afvallen. De bekende Dr. Oz vertelde in zijn eigen TV-show hoe geweldig frambozen zouden werken. Er was toen echter nog weinig bewijs voor deze theorie. De afgelopen jaren is daar verandering in gekomen: verschillende studies tonen aan dat frambozen wel degelijk kunnen helpen bij het afvallen.

Frambozen en ketonen

Frambozen bevatten veel ketonen. Toch moet je heel erg veel frambozen eten om echt te gaan afvallen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om raspberry ketone te kopen. De ketonen zijn dan uit de frambozen gehaald en in een pilvorm gestopt. Zo is het gemakkelijker om voldoende ketonen binnen te krijgen zonder dat je dagenlang alleen maar frambozen eet.

Raspberry ketones kun je innemen zonder dat je een speciaal dieet volgt, ze helpen je altijd om af te vallen. Wel is het zo dat ze veel beter werken als je ook sportief bezig bent. Ze stimuleren namelijk de vetverbranding en maken deze efficiënter, maar je moet dus al wel bezig zijn met vet verbranden om ze echt effectief te maken.

Wat zijn ketonen eigenlijk?

Ketonen zijn stoffen die je lichaam aanmaakt als je te weinig te eten hebt. Vooral de hersenen hebben veel brandstof nodig om goed te werken. Daar wordt normaal gesproken glucose voor gebruikt. Maar als de glucose op is, moeten de brandstoffen ergens anders vandaan worden gehaald.

Je gaat dan ketonen aanmaken, die zorgen voor efficiënte vetverbranding. Wanneer je ketonen binnenkrijgt via je voeding, gaat je lichaam denken dat er sprake is van een tekort aan glucose. Daardoor wordt de vetverbranding gestimuleerd, waardoor je sneller afvalt.

Werkt raspberry ketone echt?

Raspberry ketone is wel getest op proefdieren. De dieren bleken inderdaad veel sneller af te vallen wanneer ze voldoende ketonen binnenkregen. Omdat dit haast niet haalbaar is via het eten van bijvoorbeeld frambozen, zijn supplementen een goede oplossing. Deze zijn veel geconcentreerder zodat je sneller genoeg binnenkrijgt. Wel is het zo dat het middel alleen goed werkt als je ook sportief bezig bent.

Het sporten zorgt dat de ketonen efficiënter werken. In ruil val je veel meer af tijdens het sporten, dus merk je veel sneller het effect. Ketonen zorgen alleen voor vetverbranding. De spieren worden dus niet aangetast, wat wel gebeurt als je een crashdieet volgt.

Daardoor is het gebruik van raspberry ketones één van de gezondste manieren om het afvallen te stimuleren. Wel is het natuurlijk heel verstandig als je het innemen van raspberry ketones combineert met een algemene gezondere leefstijl.

Raspberry ketones zijn niet echt een wondermiddel. Het is wel heel effectief, maar je moet er nog steeds zelf wat voor doen. Middeltjes die beweren dat je afvalt terwijl je gewoon dooreet en geen lichaamsbeweging neemt, zijn altijd fake.

Je zult dus nog steeds zelf iets moeten doen: je moet minimaal een half uur per dag gaan sporten om de raspberry ketones optimaal te laten werken. In ruil val je sneller af en kom je ook af van dat vervelende buikvet dat zo hardnekkig blijft zitten!

Wat vind jij van deze nieuwe rage?

Comments:

 • 27 juni 2017

  Hmmm ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de zin “getest op proefdieren” het liefste al afhaak en ik het daarnaast altijd wel moeilijk vind om hierover te oordelen. Heel fijn voor mensen als ze hier profijt van hebben, maar persoonlijk hou ik het gewoon bij gezond leven en eten en voldoende bewegen, ontdekken wat voor jouw lichaam goed werkt. Wel een heel interessant artikel!! Wat vind jij er zelf van? Liefs, Merel

  Beantwoorden...
 • 27 juni 2017

  Klinkt apart! Had ik nog nooit van gehoord. Jammer dat ze het op dieren hebben getest. Maar dit is wel veel beter dan al die pillen rotzooi.

  Beantwoorden...
 • Linda

  27 juni 2017

  Laat ik dat eens proberen 😀 Ik als biologische man gebruik de anti-conceptie pil 2 x daags + progyston.. of hoe dat ook heet (hopelijk niet getest op dieren) maar ik kan wel wat trucks gebruiken 😛

  Beantwoorden...
 • 28 juni 2017

  Het is een heerlijke fruitsoort en hier eten we ze veel.
  Dit wist ik niet.
  Fijn artikel en ik bewaar het.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • Mar

  16 februari 2021

  Ik weet al uit ervaring dat frambozen helpen voor buikvet. Als ik in Portugal overwinter eet ik elke dag 125 gr en inderdaad het buikvet is echt verminderd.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts