Een van ons meest favoriete kant-en-klare salades is zonder twijfel de couscoussalade met gegrilde groenten, feta kaas en hummus van de AH. We hebben goed naar de ingrediëntenlijst gekeken en hebben vervolgens een recept ervan gemaakt. En het recept komt zeker in de buurt van de salade die te verkrijgen is bij de Albert Heijn!
In dit artikel delen wij ons variant van deze verrukkelijke couscoussalade met jullie. Ideaal als maaltijdsalade in de zomer of als bijgerecht bij een barbecue! Wij hebben voor dit recept volkoren couscous gebruikt, wat in een gezond voedingspatroon past.
Ingrediënten:
- 200 gr (volkoren) couscous / durum tarwegriesmeel
- 250 a 300 ml water
- 1/2 bosui of rode ui, fijngesnipperd
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- Beetje zongedroogde tomaat
- Beetje fetakaas blokjes
- Schepje hummus
Dressing (naar eigen smaak):
- Zout en peper
- Scheut citroensap
- Beetje peterselie
- Beetje bieslook
- Scheut olijfolie
- 1 of 2 teentjes knoflook
- Beetje gedroogde oregano
- Scheutje azijn
- Beetje munt
Bereidingswijze:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je hoeft het niet de stomen, gebruik maken van kokend water is genoeg. Rooster ondertussen de paprika’s op een vuurtje, stop ze enkele minuten in een ziplock zak, verwijder de vel van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Grill de courgette en aubergine in een grillpan. Snijd de groenten vervolgens in blokjes.
Snijd een beetje van de zongedroogde tomaat in blokjes. Meng alvast alle ingrediënten voor de dressing met elkaar op eigen smaak. Wees royaal met de dressing, zodat de couscoussalade goed op smaak wordt gebracht. Meng de couscous met de dressing en groente. Laat dit minstens een uur in de koelkast in elkaar trekken. Serveer de salade vervolgens in een kom, en top af met feta kaas blokjes en/of hummus. Extra fijngesneden peterselie, bieslook en munt is ook lekker!
Eet smakelijk!