BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Apple lanceert vier gloednieuwe iPhone 12 toestellen

Ook in een jaar als 2020 waarin eigenlijk (bijna) niets normaal is bestaan er toch nog zekerheden. Eén van deze zekerheden is dat het merk Apple met een nieuwe iPhone op de proppen is gekomen. Dit jaar is het bedrijf nog een stapje verder gegaan en lanceert het maar liefst vier nieuwe modellen. Het gaat hierbij om de gewone iPhone 12, de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Ook dit jaar zijn er weer tal van verschillende vernieuwingen doorgevoerd aan de razend populaire smartphone van Apple. Welke dat precies zijn ontdek je in dit artikel!

Geen adapter en bedrade oortjes meer in de doos
Voordat we specifiek verder ingaan op de nieuwe specificaties van de Apple iPhone 12 moeten we even aandacht schenken aan de inhoud van de doos. Deze ziet er namelijk net iets anders uit dan voorgaande jaren het geval was. Zo heeft Apple bekend gemaakt dat er geen oplader en ook geen bedrade oortjes meer in terug te vinden zullen zijn. Het bedrijf kondigt deze keuze aan als een milieumaatregel en maakt het volgens haar mogelijk om tot 70 procent meer iPhones in dezelfde ruimte voor transport te kunnen onderbrengen. Dit uiteraard als gevolg dat de doos opvallend kleiner uitvalt.

Geen overstap naar USB-C
Bij een iPhone 12 kopen zal je kunnen vaststellen dat Apple er niet voor heeft gekozen om met haar nieuwe paradepaardje over te stappen op USB-C. Het bedrijf blijft dan ook trouw aan de Lightning-poort. Wel is het zo dat Apple sensors en magneten aan haar toestel heeft toegevoegd waardoor draadloos laden tot de mogelijkheden behoort.

Andere verbeteringen aan de iPhone 12
Voor alle nieuwe iPhone 12 modellen geldt dat ze beschikken over een nieuw soort glas. Apple verwijst naar dit nieuwe glas als ‘ceramic shield’. Experts verwachten dat dit eigenlijk een soort van variant is op het ‘Gorilla Glass Victus’ welke eerder deze zomer op de markt verscheen. Bovendien kunnen alle modellen de druk tot 6 meter onder water weerstaan en kenmerken ze zich door een ip68-rating.

Alle primaire camera’s van de iPhone 12 toestellen worden bovendien voorzien van een lens met een diafragma van f/1.6. De overige camera’s zullen worden uitgerust met niet alleen nachtmodus, inclusief de frontcamera. Bovendien hebben alle camera’s Deep Fusion. Dit is de naam die Apple heeft gegeven aan computional photography voor foto’s die worden genomen bij gemiddeld licht. Voor de Pro-modellen geldt dat ze uitgerust zullen zijn met een camera met telelens.

Processor en prijzen van de iPhone 12 toestellen
Voor alle nieuwe iPhone 12-toestellen die op de markt worden gelanceerd geldt dat ze zijn uitgerust met behulp van een Apple A14 Bionic-soc. Hierdoor worden de toestellen nog sneller in vergelijking met hun voorgangers. Bij een los iPhone 12 toestel kopen zal je rekening moeten houden met een prijs variërend van 809 tot 1.259 euro. De iPhone 12 Mini is wat dat betreft het meest voordelige toestel. De grootste prijs moet worden betaald voor de iPhone 12 Pro Max.

Het enige oude model dat nog in verkoop blijft is de iPhone 11. De prijs van dit toestel wordt verlaagd naar 689 euro. Het spreekt voor zich dat ook een iPhone 12 met abonnement kopen terug tot de mogelijkheden zal behoren. De prijzen daarvoor zijn evenwel afhankelijk van de provider die ze gaat aanbieden.

In samenwerking met iPhone.nl

Bron afbeelding: Kristina Suzi / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts