BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Arganolie – waar is het goed voor en hoe gebruik je het

Net als veel Marokkaanse meiden kreeg ook ik vaak van mijn moeder te horen dat olie goed voor de huid en haar is. Vooral olijfolie en arganolie. Mijn ouders nemen dan ook meestal na hun bezoek aan Marokko een fles 100% pure arganolie mee. Althans, als we de verkopers moeten geloven. Maar waar is het goed voor? En hoe gebruik je arganolie? Dat leg ik allemaal uit in dit artikel.

 photo pure-arganolie-huid-acne-gezicht-haar-waar-is-dat-goed-voor-hoe-te-gebruiken-2_zpsa2a1869c.png

Arganolie – wat is dat?

Arganolie is een verzorgende olie die van een noot wordt geperst die aan de arganboom groeit. Deze bomen komen uitsluitend voor in het zuidwesten van Marokko (tussen de plaatsen Agadir en Essaouira) en in een deel van Algerije. Dat maakt arganolie tot een zeldzaam en kostbaar product, aangezien het tijdrovende productieproces erg arbeidsintensief is. Het heeft daarom ook de bijnaam ‘het vloeibare goud van Marokko’ gekregen. Om één liter pure arganolie te produceren verzamelen Berberse vrouwen 30 kilo noten en duurt het wel 15 á 20 uur om ze handmatig te kraken en te vermalen om zo de arganolie te winnen.

 

 photo pure-arganolie-huid-acne-gezicht-haar-waar-is-dat-goed-voor-hoe-te-gebruiken-3_zpsc9503539.png

Arganolie – waar is het goed voor?

Er zijn twee soorten arganolie verkrijgbaar, één voor cosmetische doeleinden en één voor culinaire doeleinden. Ik heb het nu over cosmetische arganolie zonder conserveermiddelen en andere E-nummers. Het enige ingrediënt op de verpakking moet pure arganolie zijn, niks anders.

Arganolie bevat onwijs veel veel vitamine E, antioxidanten en omega 6.  Het bevat daarnaast triterpenoïden saponinen, die onder meer helpen de effecten van littekens te verminderen en om voedingsstoffen beter op te kunnen nemen. Arganolie heeft talloze goede eigenschappen; gaat allerlei verwondingen, acne-vlekken, eczeem, en psioriasis tegen door ze te vervagen, verlichten en/of zelfs helemaal doen verwijderen. Hij houdt ook vuil tegen, voedt en herstelt de zonverbrande huid, en is een goede moisturizer.

 

pure-arganolie-huid-acne-gezicht-haar-waar-is-dat-goed-voor-hoe-te-gebruiken-1

Arganolie – hoe te gebruiken?

Deze olie kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder een opsomming:

 • Last van een erg droge huid? Maak er een einde aan door er regelmatig wat arganolie op te smeren.
 • Tem pluizig haar en laat het mooi glanzen met een paar druppels van dit ‘vloeibare goud’. Het is een geweldige en natuurlijke serum!
 • Breng het licht aan op je nagelriemen om deze te hydrateren. Je nagelriemen worden er een stuk zachter van.
 • Gebruik de olie na het zonnen als aftersun.
 • Of als natuurlijke make-up remover.
 • Toe aan ontspanning? Alles wat je nodig hebt, is een aardige hoeveelheid arganolie en warm water in je bad.
 • Maak een voedende haarmasker met o.a. arganolie, banaan, honing en een ei.
 • Gebruik het bij (therapeutische) massages.
 • Houdt je lippen gehydrateerd met een zelfgemaakte lipscrub van arganolie en wat (bruine) suiker.

 

 photo pure-arganolie-huid-acne-waar-is-dat-goed-voor-hoe-te-gebruiken-_zps02e443cb.png

Arganolie – waar te koop?

Indien je 100% pure arganolie uit Marokko wilt, check dan altijd even of dat het enige ingrediënt op de ingrediëntenlijst is. Kijk dan ook gelijk of de arganolie EcoCert-gecertificeerd is. Ik gebruik momenteel de arganolie van Mogad’or Cosmetics die EcoCert gecertificeerd is en 100% puur en koudgeperst schijnt te zijn. De Mogad’or Pure Argan Oil is verpakt in een handig pompflesje van 100ml en kost € 24,95.

 

 photo pure-arganolie-huid-acne-gezicht-haar-waar-is-dat-goed-voor-hoe-te-gebruiken-7_zpsf41ac16f.png

Zoals je hebt kunnen lezen is arganolie een veelzijdig product. Kortom: arganolie is een verrijking voor elke beautystash! Gebruik jij weleens arganolie?

Bron informatie: Wikipedia en Mogad’or Cosmetics

Comments:

 • 20 november 2014

  Af en toe gebruik ik arganolie en dan voornamelijk voor mijn haar.

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Het klinkt heel goed omdat men dit voor het kapsel, de huid etc. kan gebruiken.
  Leuk zo een flesje met een pompje en handig in gebruik!
  Fijn artikel.

  Beantwoorden...
 • Fatiha

  20 november 2014

  Ik gebruik het al vanaf de geboorte van mijn dochter bij haar haar. Ze heeft nu echt vol haar en een bos krullen haha. Voor mezelf gebruik ik het ook wel eens alleen vind ik het wel stinken helaas. 🙁

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Argan oil is idd erg goed heb ik gehoord, ik gebruik nu een argan oil shampoo en condtioner voor mijn haar

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Ik gebruik het voornamelijk voor mijn haarpunten.
  Liefs, xxx

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Wauw dit wist ik niet. Ik zie altijd wel shampoo met argan olie maar eigenlijk is het veel beter om de olie puur te gebruiken

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Ik heb het nog nooit gebruikt, maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt! Wel een handig flesje, want ik schiet altijd uit met olie 🙂

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Ik doe eens oer week mijn haar volledig doordrenken met een mengsel van olijfolie en arganolie of olijfolie en jojobaolie. Goed in laten trekken en er vervolgens uitwassen. Doet wonderen voor mijn haar!

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Ik heb het nog nooit gebruikt, maar wil dit wel doen. Lijkt me een top product!

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Vooral voor mijn haar vind ik arganolie echt een wondermiddeltje!

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Duidelijk uitgelegd. Ik gebruikte eerst arganolie zowel voor mijn haar als voor mijn gezicht. Alleen ik had niet echt het gevoel dat het wat deed voor mijn gezicht. Ik gebruik het nu alleen voor mijn haar. Altijd fijn!

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Ik ben nooit heel erg bezig met ingrediënten, maar ik hoor steeds meer goede dingen over arganolie, dus daar ga ik me toch maar eens wat meer in verdiepen. Fijn artikel! xx

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Vindt het vooral ontzettend mooi op haar, laat het prachtig gezond glanzen!

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Handig artikel! X

  Beantwoorden...
 • 20 november 2014

  Ik gebruik het vooral op droge plekjes en dat is super fijn! XOXO

  Beantwoorden...
 • 21 november 2014

  Handig dit artikel heb namelijk een flesje staan (van een ander merk) maar had nog geen idee wat ik er allemaal mee kon doen x

  Beantwoorden...
 • 21 november 2014

  Goed artikel! Ik gebruik arganolie al een tijdje voor mijn haar, het werkt fantastisch! Mijn haar word er heerlijk zacht van 🙂

  Beantwoorden...
 • 21 november 2014

  Ik gebruik het al een lange tijd. Altijd de arganolie uit Marokko!

  Beantwoorden...
 • 21 november 2014

  Ik heb het een tijdje gebruikt voor mijn nagelriemen. Deed wonderen!

  Beantwoorden...
 • 21 november 2014

  Handig artikel!

  Beantwoorden...
 • 22 november 2014

  ah ik hou echt van argan olie, ik gebruik het altijd voor mijn haar en gezicht. en nog een keer bedankt dat ik je winactie heb gewonnen, love mijn nieuwe iphone hoesje <3 xo

  Beantwoorden...
 • 22 november 2014

  Arganolie is altijd fijn! Heb hier nog een flesje staan, alleen vergeet het altijd te gebruiken!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts