BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Mama en Kids   >  Babyspullen kopen: 7 praktische tips op een rij

Als je in verwachting bent, heb je heel veel spullen nodig. Vanaf ongeveer de 20e week van de zwangerschap, na de tweede termijnecho, begin je met de voorbereidingen. Hoe rijker de mama-to-be, hoe meer spullen er in huis worden gehaald.

Sommigen shoppen meteen een volledige babykamer bij elkaar, anderen gaan voor wat bescheidener spulletjes. Dit zijn praktische spullen die je hoe dan ook in huis moet hebben voordat de baby komt.

1. Een babyfles met speen

Zelfs als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven, is het praktisch om een fles en speen in huis te hebben.

Als het dan, om welke reden dan ook, niet lukt om borstvoeding te geven kun je gemakkelijk (tijdelijk) flesvoeding geven. Een Dr Browns fles is ook later erg praktisch als je baby water en/of sap te drinken krijgt.

baby-uitzetlijst-babyfles-speen

2. Verzorgingsproducten

Je baby zal bepaalde verzorgingsproducten nodig hebben. Bijvoorbeeld billenzalf, shampoo en badschuim ga je al snel gebruiken.

Denk ook aan verzorgingsproducten voor jezelf. Beide soorten verzorgingsproducten voor aanstaande mama’s biedt Earth Mama in biologische en organische vorm aan: goed voor mama én kind.

3. Verschoon spullen

Wat je je baby ook te eten geeft, ooit komt het er weer uit. Dus moet je hiervoor de spullen in huis halen. Een verschoon kussen is erg praktisch en uiteraard heb je luiers en billendoekjes nodig.

De meeste mensen kiezen voor een commode om de baby op te verschonen, maar in principe is elke stevige ondergrond hier prima voor.

4. Baby in bad

Je baby moet af en toe in bad. Er zijn verschillende badjes en bad-emmers te koop. Bedenk zelf wat jij handig vindt. De baby kan zelfs met papa of mama mee onder de douche, al is dat niet altijd heel praktisch. Wat is in jouw situatie het handigst?

baby-uitzetlijst-bed

5. Slaapplaats

Je baby moet ergens veilig kunnen slapen. Een wieg is dan ideaal, want deze is al compleet veilig gemaakt voor baby’s.

Heb je weinig geld en wil je kosten besparen, dan kun je ook je baby meteen in een ledikantje laten slapen. Je kunt het ledikant wat knusser maken met behulp van een ‘baby-nestje’. Een baby mag niet bij de ouders in bed slapen, want dat kan gevaarlijk zijn.

6. Kleertjes

Natuurlijk moet je kindje ook wat kleertjes hebben na de geboorte. Het beste koop je twee setjes in maat 50 en vier setjes in maat 56. Een baby groeit namelijk razendsnel en tenzij je een premature baby hebt zal hij of zij waarschijnlijk al binnen twee tot drie weken uit maat 50 gegroeid zijn.

Koop nog niet teveel, na de geboorte weet je meteen wat je nog nodig hebt en kun je gericht spullen kopen. Hier vind je meer tips om te besparen op kinderkleding.

babyspullen-kopen-wat-nodig

7. Maxi Cosi

Af en toe zal je je baby mee moeten nemen, bijvoorbeeld in de auto of in het openbaar vervoer. Een Maxi Cosi is dan ideaal om te hebben. Daarmee kun je de baby gemakkelijk en veilig vastzetten in de auto en goed bij je dragen.

De meeste moeders die in verwachting zijn kopen heel wat meer dan wat op dit lijstje staat. Er zijn ook complete checklists van spullen die handig zijn voor de baby, maar de zeven dingen die we hier verzameld hebben zijn zaken die je sowieso in huis zult moeten hebben.

De andere spullen zijn natuurlijk ook best handig en leuk om te hebben, maar als je deze spullen hebt, kun je in elk geval goed voor je baby zorgen!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts