BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Bakfiets kopen: waar moet je opletten?

Een bakfiets is super handig. Zeker als je vaak veel spullen mee moet nemen. Of als je je kinderen tegelijk meeneemt. Je hebt geen gedoe met fietsstoeltjes meer met een bakfiets. Maar je moet wel op verschillende dingen letten als je er een koopt. Als je hier op let, bespaar je jezelf heel wat geld!

1. Fietsverzekering

Bakfietsen zijn erg populair. En ze zijn ook behoorlijk duur. Dat betekent dat ze ook vaker gestolen worden dan gewone fietsen. Een dief kan jouw bakfiets gemakkelijk verkopen en geld ‘verdienen’.

Terwijl jij dan weer een dure nieuwe bakfiets moet kopen. Je kunt dus beter je bakfiets verzekeren. Bijvoorbeeld met de fietsverzekering van Centraal Beheer. Wordt de bakfiets dan toch gestolen? Dan krijg je gewoon een nieuwe fiets van de verzekering.

2. Koop betrouwbaar

Als je op internet gaat zoeken vind je veel aanbieders van bakfietsen. Als je kijkt voor een tweedehands bakfiets kom je ook veel tegen. Je moet wel opletten dat je op een betrouwbaar adres koopt.

Tenslotte wil je je fiets niet kopen van een fietsendief. Je moet goed opletten als iets te mooi is om waar te zijn. Een gestolen fiets wordt vaak aangeboden voor een te lage prijs. Vaak is ook het slot ‘toevallig’ kapot of net vervangen.

3. Goedkoop is soms duurkoop

De ene bakfiets is de andere niet. Je kunt op veel plekken vrij goedkope bakfietsen vinden. Maar vaak is er dan iets mis mee. Ze zijn bijvoorbeeld gewoon niet zo handig te sturen. Of ze zijn gemaakt van goedkope en slechte materialen. Controleer altijd waaróm deze fiets zo goedkoop is. Vertrouw je het niet helemaal? Goedkoop is soms duurkoop.

4. Bekijk reviews

De verkoper van een bakfiets zal natuurlijk niet klagen. Maar anderen misschien wel. Bekijk dus de reviews van de bakfiets die je wilt kopen. Je kunt ook zoeken op het merk en type als je tweedehands kijkt. De reviews geven de zwakke punten meestal goed aan. Zo ontdek je of deze fiets geschikt is voor jou. De Consumentenbond is bijvoorbeeld neutraal en eerlijk bij reviews.

5. Maak een proefrit

Als het mogelijk is, kun je het beste een proefrit maken. Dat is zeker belangrijk als je tweedehands koopt. Maar ook op een nieuwe fiets kun je dat beter doen. Je moet kijken of het stuurmechanisme voor jou handig is. En of de fiets niet te hoog is voor jou. Vooral kleine mensen hebben hier vaak last van. Een te hoge fiets is niet alleen onhandig maar ook gevaarlijk!

Ben jij op zoek naar een nieuwe bakfiets? Dan moet je op best veel dingen letten. De bovenstaande vijf dingen zijn sowieso erg belangrijk. Als je hier op let bespaar je jezelf veel geld en gedoe.

Bron afbeelding:

Shutterstock.com – Graphical_Bank

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts