BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Baklava Cheesecake (met pistache)

Volgens gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca komt na regen baklava cheesecake! Deze cheesecake is toch wel anders dan alle anderen varianten die wij kennen. Deze zoetigheid is o.a. gemaakt van filodeeg, pistache, honing en roomkaas. Voor dit recept heeft Elisabeth een bakblik gebruikt met een doorsnede van 24 cm.

 

Benodigdheden voor de baklava cheesecake:

  • 1 pak baklavavellen (filodeeg)
  • 200 gr ongezouten pistachenootjes
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gr gesmolten roomboter
  • 600 gr roomkaas
  • 150 gr suiker
  • 150 gr crème fraiche
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 druppel vanille-aroma
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

Bekleed een bakblik met bakpapier. Neem een vel filodeeg en smeer het voor de helft in met boter. Vouw het dubbel, smeer het weer in met boter en vouw het nogmaals dicht. Snijd het door de helft en leg het in het bakblik. Ga zo door tot je hele bakvorm vol is.

Maal de pistache nootjes fijn. Meng dit met de overgebleven roomboter en honing goed door en doe dit in het bakblik. Druk het goed aan en leg het even in de koelkast. Klop de roomkaas los en doe de suiker, honing, crème fraiche en maizena erbij. Als laatste meng je een voor een de eieren erdoorheen.

Giet dit in het bakblik en bak de cheesecake in de oven op 160 graden voor ongeveer 45 minuten of tot het gaar is. Haal het uit de oven en laat het goed afkoelen. Daarna laat je het zeker 4 uur in de koelkast opstijven. Decoreer het vervolgens met stukjes pistachenoot.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

93 posts

Culinair

135 posts

Fashion

102 posts

Lifestyle

262 posts

Travel

82 posts