BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Basbousa met Nestlé

Vandaag heeft gastblogger Ikrame weer een heerlijk recept voor ons: Basbousa met Nestlé. Basbousa is een Egyptische griesmeelcake, overgoten met een zoete suikersiroop. Deze cake is ook in het Midden-Oosten zeer geliefd en is daar bekend onder verschillende namen.

Ingrediënten:

  • 200 gram gesmolten boter
  • 400 gr Nestle gecondenseerde melk
  • 320 gram griesmeel
  • 100 gram amandel, geschild en fijngemalen
  • 1 1/2 tlp bakpoeder
  • 250 ml water
  • amandel essence

Voor de siroop:

  • 400 gram suiker
  • 385 ml water
  • sap van een halve citroen
  • 1 á 2 lepels bloemwater (mazhar)

Hoe ga je te werk?

Meng in een kom de ingrediënten voor de besbousa door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag in 15 á 20 minuten gaar. De siroop kun je in een pannetje op laag vuur gedurende 10 minuutjes laten koken. Laat het afkoelen voordat je het over de warme besbousa schenkt. Garneer eventueel met nootjes. Snijd de besbousa in ruiten of vierkantjes.

Comments:

  • 13 January 2016

    Het ziet er heerlijk uit!

    reply...
  • 13 January 2016

    dat ziet er erg lekker uit!

    reply...
  • 13 January 2016

    Griesmeelcake is heel lekker <3

    reply...
  • 14 January 2016

    Nog nooit van gehoord. Maar ‘t ziet er lekker uit!

    reply...
  • 17 January 2016

    Nostalgie! Mijn vader maakte dit vroeger voor ons! Maar dan een iets andere variant. Deze ziet er ook heerlijk uit!

    reply...
  • Farhana

    26 December 2016

    White sugar?? Heet jij Ikram? Ik weet wel dat ik White Sugare van Kouzina fusion ken. Heerlijk recepten en prachtige foto’s waaronder andere deze.

    reply...
    • Bo

      26 December 2016

      Dit is inderdaad Ikram 🙂

      reply...

post a comment

CATEGORIEËN

Beauty

96 posts

Culinair

131 posts

Fashion

101 posts

Lifestyle

304 posts

Travel

79 posts