BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Beste en goedkoopste tijd om op vakantie te gaan

Na het analyseren van de hotel- en vluchtprijzen van negen populaire stadsbestemmingen, raadt reiswebsite momondo.nl reizigers aan om eerst te kijken wanneer wat het goedkoopste moment is om een bepaalde bestemming te bezoeken. Zo schijnt januari de beste maand te zijn voor een stedentrip, terwijl april en juli de duurste maanden zijn.

Momondo.nl heeft de goedkoopste kamertarieven van de meest geboekte hotels in negen steden wereldwijd bestudeerd en deze voor elke maand van het jaar vergeleken met de goedkoopste retourvluchten vanaf Amsterdam.

Lage prijzen in de winter

Voor acht van de negen bestemmingen toonde de analyse aan dat deze gecombineerde prijs het laagst is in de maand januari. Alleen een bezoekje aan Moskou is goedkoper in maart. Juli was de duurste maand om New York, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Londen te bezoeken. Voor Berlijn zijn zowel juli, mei, augustus en september het duurst. Zoek bijvoorbeeld op ‘Appartement Barcelona‘ in de maand januari om goedkope appartementen te vinden.

En hoewel april de duurste maand is om Rome te bezoeken, moet iedereen die geld wil besparen op een stedentrip naar Lissabon en Berlijn de maand augustus vermijden, wanneer de vlucht- en hotelkosten het hoogst zijn.
momondo-stedentrip-goedkoop-kamertarief

Beste zomerbestemmingen

Als je bent gebonden aan de schoolvakanties in juli en augustus, raadt momondo je aan om New York, Barcelona, Kopenhagen en Londen te vermijden, omdat jouw reis op dat moment het meest zal kosten. Bezoek daarentegen Berlijn in juli en Rome in juli of augustus, want deze steden zijn het duurst om te bezoeken in de lente.

De Nederlandse woordvoerster Sasha Wood, stelt: “Net als zoveel andere dingen in het leven draait het bij reizen allemaal om timing. De lente is typisch een hoogseizoen voor stedentrips en daarom ook het duurste moment om te gaan. De prijzen worden hoog gehouden door de hoge vraag vanwege het aangename lenteweer. In sommige steden is het in de zomer gewoon te warm om rond te wandelen en misschien een beetje te fris naarmate de herfst nadert. Aan de andere kant krijgen de reizigers die bereid zijn de kou te trotseren veel meer waarde voor hun geld door in januari te reizen.

De bovenstaande negen steden zijn allemaal opgenomen in de gratis stedengids van momondo, momondo places. Deze stedengids voor iPhone en iPad biedt een extra bonus; de kans om te reizen als een local en alle verborgen juweeltjes te ontdekken in een enkele van de belangrijkste en meest populaire wereldsteden.

Staat er voor jou binnenkort een mooie reis op de planning?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts