BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Beter in je vel zitten? Probeer deze tips!

Het is prettig om goed in je vel te zitten. Gun jezelf dat stuk geluk! Of je nu al een langere tijd tegen onzekerheden aanloopt of pas kort last hebt van een dipje, probeer deze tips om jezelf weer meer te omarmen.

Comfortabele kleding dragen, waar je in straalt

Draag altijd kleding waar je je goed in voelt. Dit geeft zo’n boost aan je zelfvertrouwen. Past een bepaalde trend niet bij jou? Dan sla je ‘m lekker over. Ga altijd voor stoffen die goed zitten, zoals ademend katoen of zacht bamboe. En hul je van top tot teen in comfortabele kleding. Dat begint bij je ondergoed. Draag een mooie bh, of het nu om een balconette of T-shirt bh gaat.

Kies de juiste maat (qua cup en omvang) of laat je hierover adviseren. Ook qua onderbroeken heb je veel keuze. Voel je je bijvoorbeeld fijn in een string, hipster of boxer? Probeer vooral de verschillende opties uit. Met comfortabele nachtmode dames in je garderobe heb je altijd iets prettigs om te dragen als je gaat slapen of om in te hangen op de bank. En denk natuurlijk ook aan de kleding die je buiten de deur draagt. Zorg dat het allemaal lekker zit.

Goed voor jezelf zorgen

Selfcare is hartstikke belangrijk. Zorg daarom goed voor jezelf. Als je van jezelf houdt, kun je namelijk ook pas echt van anderen houden en voor anderen klaarstaan. Toch hebben we maar al te vaak de neiging om onszelf weg te cijferen. Dat kan beter. Neem de tijd voor jezelf, door me-time te plannen. Doe in die tijd lekker waar jij zin in hebt: ga sporten, hang op de bank, of doe een uitgebreide skincare routine.

Goed voor jezelf zorgen zit ‘m ook in andere zaken, zoals voldoende bewegen, gezond eten en genoeg slapen. Bouw een goede routine voor jezelf op, waar je je het grootste deel van de tijd aan houdt. Natuurlijk kun je heus eens uit de band springen, maar kom zo snel mogelijk weer terug bij je vertrouwde routine – hoe deze routine er ook uitziet voor jou.

Verminder stress

Stress is een grote boosdoener in de moderne maatschappij. Veel mensen ervaren grote last van stress. Het kan ook maken dat je slecht in je vel zit. De beste oplossing? Verminder stress in je leven. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is echter wel mogelijk om jezelf aan te leren minder zorgen te hebben. Dat is een langdurig proces, waar je hard aan moet werken. Maar het is vaak absoluut de moeite waard.

Ook kun je de externe factoren in je leven aanpassen om een minder stressvol leven te leiden. Zoek bijvoorbeeld uit of je wekelijks minder uur kunt werken. Of pak minder verantwoordelijkheden op, binnen je werkveld of gezinsleven. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar verschuift stukje bij beetje.

Leuke dingen doen

Maak het leven leuker! Dat werkt ook simpelweg door vaker leuke dingen te doen, waar jij van geniet. Winkelen, lekker uiteten te gaan, schilderen of bellen met een vriendin: bedenk zelf waar je meer tijd in wilt stoppen. Leg hier iets meer de focus op in je leven, zodat er minder nadruk komt te liggen op de ‘moetjes’ en verplichtingen waar je niet altijd zin in hebt.

Communicatie is belangrijk

Tot slot: communiceren is heel belangrijk. Vertel je naasten dat je niet goed in je vel zit. Dit kan spannend zijn, maar levert vaak juist mooie gesprekken op. Het maakt niet uit aan wie je dit vertelt, kies vooral iemand uit waar jij je prettig bij voelt. Anderen kunnen ook beter rekening met je houden als bekend is dat je je minder goed voelt. En dat is absoluut fijn. Je mag dat stukje ruimte innemen: ook dat is een belangrijk onderdeel van selfcare.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts