BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Bewust BBQ op de zonnige dagen

Het is weer zomer en dat betekent barbecueën! Maar wat eet je bij een barbecue? En hoe maak jij je barbecue klaar? Hoe zorg je er nu voor dat je niet té veel vlees eet? Je kunt bijvoorbeeld niet alleen burgers op de barbecue leggen, maar ook heerlijke groenten. Wat je nog meer kunt doen voor een verantwoorde barbecue, lees je in dit artikel.

Waarom barbecueën we in de zomer?
Barbecueën doen we bijna altijd in de zomer. Het is ook een typisch zomerse activiteit. Dat is ergens ook wel logisch, want veel mensen zien de zomer zorgelozer dan de winter. Met barbecueën creëren mensen vaak een vakantiegevoel en het is een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen.

De lekkerste zomerse gerechten voor op de barbecue
Wanneer je die heerlijke barbecue voor gaat bereiden, is het voor de hand liggend om vooral vlees klaar te maken. Dit is logisch, maar te veel vlees is niet goed voor je. Als variatie kun je ook lekkere groentes klaarmaken. Wanneer je gezonde en lekkere gerechten klaar wilt maken, vind je hier een paar tips:

  • Een zoete gepofte aardappel
  • Gegrilde scheermessen (weekdier)
  • Groente spiesjes. Je hoeft hier niet alleen groente aan te maken, maar je kunt ook met een combinatie van groenten en vlees werken.
  • Zalm. Dit is simpel, maar wel heel lekker. Je kunt ze makkelijk kruiden met zout en peper, omwikkelen in aluminiumfolie en zo laten garen op de barbecue.

Je kunt ook heerlijke salades maken, die je naast de gerechten serveert.

Je barbecue voorbereiden
Wanneer je de barbecue gaat voorbereiden kun je een aantal dingen voorbereiden, zodat je bijvoorbeeld roest of aankoeking tegengaat. Dit scheelt een hele hoop wanneer je de volgende keer weer aan de slag gaat:

  • Smeer citroen op het rooster, zodat het vlees niet blijft plakken.
  • Wanneer je gietijzeren roosters hebt, kun je het beste even wachten met flink schrobben. Smeer het eerst in met plantaardige olie en laat dit even intrekken.
  • Wanneer je een gasbarbecue hebt, kun je deze voordat je begint, het beste even controleren.
  • Zet een emmer water of zand klaar. Dit is handig om te hebben als je barbecue vlam vat.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om te genieten van de barbecue. Wanneer je wel heel erg van vlees houdt op de barbecue, kun je ook kiezen voor vegetarisch vlees. Zo heb je de smaak van vlees aardig in de buurt zitten en eet je alsnog gezond!

Bron afbeelding: zi3000 / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts