BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Interviews en Columns   >  Binnenkijken bij Christiana

 photo binnenkijken-bij-christiana-blog-wonen-interieur-interview-_zpsb17e5ec3.png

Binnenkijken bij andere mensen…altijd leuk toch? Even kijken hoe zij wonen en natuurlijk inspiratie opdoen voor je eigen interieur. Vandaag mogen we een kijkje nemen in Christiana’s droomhuis die zich in Alphen aan de Rijn bevindt. Ze woont er sinds dit jaar samen met haar partner André en kan zich geen beter huis wensen. Ik heb haar het een en ander gevraagd over hun woning en haar interieurstijl en ze was zo lief om ze te beantwoorden!

Beschrijf eens de inrichting van je huis.

“Ik heb gekozen voor een strakke basis met vrij basic meubels, een witte vloer en witte muren. Ik denk niet dat mijn smaak in één woord te omschrijven is. Ik hou erg van kleur (vooral van roze), romantische en kitscherige details. Omdat dit gecombineerd is met vrij strakke meubels, is het geheel niet over the top. Ik hou van opvallende eye catchers in huis en ik vind het dan ook heerlijk als mensen bij ons komen en dan iets als ” Wauw!” zeggen. Verder ben ik dol op behang en daardoor is eigenlijk de sfeer in elke kamer in ons huis anders.”

 photo kantoor-bychristiana-woonblog-binnenkijken-inspiratie-interieur-huis-woning-decoratie-tips_zps03813a89.png

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

“Overal, écht overal. Vooral uit tijdschriften, maar ook heel veel van het wereldwijde web. Of wanneer ik TV kijk en een scene in een mooi huis zie, dan kan ik het beeld echt even pauzeren om het allemaal eens goed te bekijken. Ook in winkels doe ik veel inspiratie op. Zeker niet alleen in woonwinkels, maar bijvoorbeeld ook wanneer ik in een parfumerie loop en ik daar allerlei parfumflesjes mooi gepresenteerd zie staan. Ik sla dat beeld vervolgens in mijn hoofd op.”

 photo kantoor-blog-inspiratie-laptop-macbook_zpsaa77d07e.png

Wat is je favoriete plek in huis en waarom?

“Dat is mijn kantoor. Hier werk ik aan mijn webshop, en natuurlijk héél veel aan mijn blog! Toen we op zoek waren naar een nieuw huis, was een extra kamer dan ook echt een van de eisen. Ik breng hier heel wat uurtjes per dag door en ik vind het er heerlijk. Bij de inrichting hiervan hoefde ik natuurlijk ook geen rekening te houden met de smaak van mijn vriend André, dus is het helemaal precies zoals ik het in gedachten had. Vooral het roze behang en ik…pure liefde!”

 photo woonkamer-wit-zwart-roze-audrey-hepburn-schilderij-inspiratie-_zpsfe7c5d47.png

Stel: Je moet verhuizen en mag maar drie dingen van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe woning. Wat neem je mee?

“Leuke vraag! Op de eerste plaats is dat mijn grote Audrey Hepburn schilderij dat in de woonkamer hangt. Wat was ze mooi hè! Ik weet nog dat we het kochten en ik me kapot schrok toen we het uit de auto haalden. Het leek ineens zoveel groter dan in de winkel, haha! In het vorige huis stond de schilderij al prachtig en hier zelfs nog mooier. Verder de witte barok buikkast die op de slaapkamer staat, daar ben ik erg aan gehecht. Tot slot mijn zilveren barok stoelen die ik al voordat ik André kende in mijn bezit had. Ik vind ze nog steeds fantastisch!”

 photo kantoor-bychristiana-details-inspiratie-riverdale-fotos-blog-roze-romantisch-_zps4a4b2d33.png

Wat zijn je favoriete interieurwinkels?

“Ik kom graag bij Ikea, Rivièra Maison en Zara home. Online woonwinkelen doe ik erg graag bij H&M Home. Verder ben ik een aantal keren per jaar bij Loods 5 te vinden én speur ik ook graag rommelmarkten af. Dat laatste vooral voor servies!”

Ben je trendgevoelig?

“Ik denk het niet. Ik let er natuurlijk wel op wat de laatste trends zijn, maar ik hoef dan niet per se alles in deze trend te hebben. Ik heb een vrij uitgesproken smaak en ik hou ervan onverwachte (niet zo voor de hand liggende) dingen met elkaar te mixen en matchen. Al vinden anderen het spuuglelijk, ik koop wat ik mooi vind. Het is tenslotte mijn huis…en oh ja, André moet het natuurlijk ook wel mooi vinden hè!”

 photo kantoor-inspiratie-kussen-pailletten-riverdale_zpsdeb88dac.png

De eerstvolgende aankoop voor je huis is…?

Ik ben nu op zoek naar een mooi dressoir voor in de woonkamer.”

Een gloednieuw interieur is niet bepaald goedkoop. Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?

“Verplaats je spullen regelmatig! Als spullen heel lang op een plek staan, dan kunnen er twee dingen gebeuren: je ziet op een gegeven moment de schoonheid er niet meer van, of je raakt er helemaal op uitgekeken. Verplaats de kussens van je bank eens naar je bed, of zet het kastje uit de hal eens in je slaapkamer of keuken. Verander de opstelling van je meubels.

 photo badkamer-etagere-handdoek-stapelen-plateau-etagere-opbergen-douche_zpsc73c7993.png

Wees verder creatief en gebruik accessoires ook eens voor andere doeleinden dan waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn. Gebruik bijvoorbeeld een voorraadpot als vaas, een stoel als nachtkastje, hang je bekers aan een kapstok ter decoratie of gebruik een etagère om je mooiste parfumflessen op te presenteren. Ik weet het zeker; iedereen heeft meer spullen in huis dan degene denkt.

Ruim lekker al je kasten uit en let maar eens op hoeveel schatten je tegenkomt. Wisselen met accessoires is ook een relatief goedkope manier om je interieur een nieuwe look te geven. Denk aan nieuwe kussens, kaarsen, andere foto’s in je lijstjes. Daarvoor is een basic basis natuurlijk wel een must!”

 photo badkamer-kaarsen-parfum-inspiratie-plateau-etagere_zpsc6732887.png

Heb je nog andere tips voor de lezer?

“DURF! Niets is fout in je interieur, want het is tenslotte jouw huis en als jij je daar echt thuis voelt is het helemaal goed. Ga maar lekker schuiven met je spullen en experimenteren met kleuren, it’s so much fun!”

Een aantal sfeerbeelden van Christiana’s huis

 photo woonkamer-inspiratie-keuken_zps0e730893.png

 photo woonkamer-inspiratie-audrey_zps9cab0b1f.png

 photo keuken-inspiratie-binnenkijken-wit-christiana_zps7be426a7.png

 photo keuken-bychristiana-roze-behang-inspiratie-interview-binnenkijken_zps399e11ac.png

 photo bruin-roze-slaapkamer-inspiratie_zps3ce5b690.png

 photo kantoor-bychristiana-blog-binnenkijken-inspiratie-womanistical-_zps54369607.png

 photo badkamer-rood-wit-accessoires-tinten-inspiratie-_zps259665ef.png

Wil je meer van Christiana’s inrichting zien? Bezoek dan zeker haar blog ByChristiana.nl. Ik vind het zelf echt een leuke woonblog met mooie inspiratiefoto’s en leuke bruikbare tips!

Wat vind jij van deze nieuwe rubriek op Womanistical.nl? Vaker doen of niet?

Comments:

 • 12 oktober 2013

  Wat een mooi interieur!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Zo ontzettend leuk! Mijn huisje op jouw prachtige blog, ik ben er helemaal blij mee;-) Dankjewel Bouchra!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  echt praaachtig ingericht!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Wat mooi zeg. Ik heb toevallig dat roze blik van Riverdale gister gekocht 🙂 Ik ga even een kijkje nemen op haar blog.

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Wat een leuk artikel!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  ziet er cute en cosy uit 😀

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Wauw ik vind haar stijl echt geweldig! Modern, maar ook heel girly en retro!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Leuke rubriek! Lekker bij mensen binnenkijken en inspiratie opdoen ;). Lekker veel licht in dit huis, daar hou ik ook van.

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Wauw echt een prachtige woonst! Zo wil ik ook wonen 🙂

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  waauw wat ziet het er ontzettend mooi en chic uit!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  super leuk! xx

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  ik vind het echt mooi en classy 😀

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  WAUW, super mooie huis! Ik vind het ook erg leuk dat je deze rubriek aan je blog hebt toegevoegd, zeker vaker doen. 🙂

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Ik vind Christana haar interieur erg gezellig! Leuk om zo binnen te kijken 🙂

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Wow, wat een prachtig interieur! Maar vooral, wat heeft ze een mooi licht huis! En een houten badkamervloer.. wow! Dat zal niet goedkoop zijn, maar wel heel mooi en speciaal 🙂

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Ik vind alles apart erg mooi maar het vormt niet echt een geheel, tenminste voor mij persoonlijk vind ik het druk. Maaar, ze heeft wel goeie smaak 😀

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Wat leuk om te zien!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Super leuke post!

  xx Mounia

  Beantwoorden...
 • Sas

  12 oktober 2013

  Wat een leuk huisje!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Persoonlijk had ik het schilderij niet boven de televisie gehangen omdat ik het zo vrij druk vind maar wow wat een prachtige inrichting verder! Erg leuke rubriek dit.

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Ik ben echt jaloers op die doorgang van eetkamer naar woonkamer. Zo ruimtelijk en tegelijkertijd afgesloten, gaaf! Haal verder iets van dat kitscherige eraf en iets minder donkere meubels in de woonkamer en dan heb je helemaal mijn stijl, haha. Die eettafel vind ik prachtig!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Leuke rubriek! Wat heeft ze haar huis toch mooi ingericht.

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Jaa! Vaker doen, ik vind het erg leuk om te zien. Christiana heeft een prachtig huis, mooie kleuren en leuke accessoires!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Prachtig ! Het ziet er er mooi en vrouwelijk uit !
  Liefst,

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Oh wauw, dat behang. Liefde!

  Beantwoorden...
 • 12 oktober 2013

  Heel erg leuk om te zien en het ziet er ook prachtig uit.

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Wat een leuk artikel en wat een mooie foto’s! Ze heeft een hele mooie stijl, echt een droom woon- en eetkamer =)

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Wauw, wat een geweldig interieur!

  Liefs, Jennifer

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Die behangetjes, I love it!

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  so fabulous

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Wat een mooi huis! Ik vind deze rubriek erg leuk, mag je gerust vaker doen. x

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Ik zou zo in haar huis kunnen wonen! Erg mooie inrichting

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Mooi! Ben niet zo’n fan van het roze maar verder heel mooi!

  Beantwoorden...
 • 13 oktober 2013

  Vaker doen! Leuk artikel en een prachtig interieur

  Beantwoorden...
 • 17 oktober 2013

  Wat een fijn huis! En die eettafel: geweldig!

  Beantwoorden...
 • 17 oktober 2013

  Wat een bijzondere woning! Erg vrouwelijk, alles (zelfs de verschillende ruimtes) goed op elkaar afgestemd. Ziet er erg verzorgd uit, leuk!

  Beantwoorden...
 • Djennet El Firdaws

  18 oktober 2013

  WOOWWWW echt mijn styl, alleen durf ik dat niet aan met kinderen hahaahahaha…

  Beantwoorden...
 • 18 oktober 2013

  Yeetje wat een mooi interieur heeft zij!!

  Beantwoorden...
 • 19 oktober 2013

  Wat een super mooi ingericht huis 🙂 wow!

  Beantwoorden...
 • 6 november 2013

  Ik ben helemaal weg van jouw badkamer! Prachtig met die houten vloer. Wat is André makkelijk zeg, dat hij al dat roze spul toelaat haha!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts