BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Binnenkijken bij Susanne (Frivole)

 photo binnenkijken-bij-susanne-frivole-blog-wonen-interieur-interview-_zpsca180338.png

Omdat er veel leuke reacties waren bij de vorige “Binnenkijken bij…”, plaats ik er nog één! Dit keer laat de 31-jarige Susanne Otter haar onwijs leuke huis zien. Ze is getrouwd, moeder van Pepijn (’09) en Annabel (’12), en is een creatieveling en stylist bij Frivole. Samen met twee honden, een kat en wat goudvissen woont ze in een jaren ’30 huis met glas-in-lood, erker, vestibule met originele wandtegels, tochtkiertjes, krakende vloeren en piepende deuren.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

“Na mijn opleiding tot stylist ben ik eerst onder een andere naam begonnen, omdat ik nooit het juiste woord kon vinden waarmee ik mijn duidelijke eigen stijl kon omschrijven. Tot mijn man zich ermee bemoeide en Frivole heeft bedacht. Ik hou van romantisch en lieflijk, maar dan wel in combinatie met stoer. Zo combineer ik graag wit en pastel kleurtjes met zwart, oude met nieuwe spullen, harde met zachte materialen en glanzende met matte items. Het combineren van verschillende stijlen maakt het voor mij spannend, zo verveelt het ook niet snel. Niet te serieus, beetje lichtzinnig, en het mag best een beetje speels. Kortom, Frivole.”

 photo DSC_0066small_zps4cc6a036.jpg

Interieur inspiratie, waar haal jij die vandaan?

“Doordat ik altijd met interieur bezig ben, heb ik niet vaak de behoefte om inspiratie ergens anders vandaan te halen. Dat zit er bij mij wel in en vaak komen de ideeën op de meest vreemde momenten naar boven. Of ik nou in bad lig of in het bos loop, de iPad of iPhone ligt binnen handbereik. Zo kan ik de ideetjes direct noteren. Mijn favoriete Nederlandse woontijdschrift is Ariadne at Home, vrouwelijk met veel (vergrijsde) pastelkleuren, maar ook veel hout en zwart.

Verder zijn Instagram, Pinterest en blogs wel fijn om inspiratie op te doen. Ik kijk er niet al te vaak op omdat mijn hoofd dan echt overloopt. Teveel leuke plaatjes zorgen voor een overdaad, ik doseer het liever een beetje. Mijn klanten inspireren mij overigens ook vaak door middel van een verzoek wat mij aan het denken zet. Iets waardoor ik af moet wijken van mijn eigen ideeën en ervoor moet zorgen dat het een goed plaatje wordt. Een erg leuke uitdaging! En ja, heel soms sla ik de plank volledig mis, maar dat herstel ik dan wel weer…”

 photo DSC_0025small_zps70cdb2cb.jpg

Wat vind je het fijnst aan de plek waar je woont?

“Leuke buren, school is om de hoek en familie woont in de buurt. Ik ben niet echt verbonden met een plek, ik zou zo naar een andere provincie kunnen verhuizen als ik daar een mooi huis vind.”

Stel: Je moet verhuizen en mag maar drie dingen van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe woning. Wat neem je mee?

“Allereerst onze kroonluchter met grote kanten lampenkap. Het is onze eerste aankoop na ons samenwonen in ons vorige kleine huis. In de afgelopen jaren heb ik her en der extra kristallen pegels verzameld die ik er aan heb gehangen. Achter elke pegel zit een verhaal, enkele kocht ik in andere landen waar wij dan met familie verbleven. Daarnaast heb ik een vakkenkast met allemaal lades die ik niet graag zou willen missen. Voor de rest is eigenlijk alles wel vervangbaar, het zijn tenslotte gewoon spullen.”

 photo DSC_0002small_zps02ef3177.jpg

“De vierkante eettafel maakten we van stiegerhouten planken (nieuw) en verfden we wit. De kruk met gehaakte zitting maakte ik zelf, zo ook het witte bankje van kistjes.”

Wat zijn je favoriete woonwinkels?

“Sil’s Home in Donkerbroek en Rosa Rugosa in Olderberkoop. Daarnaast kringloopwinkels, fairs en markten. En Ikea! Ikea is dé winkel waar ik alles haal voor het organiseren in huis. Denk aan curver bakken, ordners, dozen, mappen, etc. Ikea bezit tevens de gave om je te verleiden tot veel nutteloze aankopen waardoor je bij de kassa altijd veel meer in je winkelwagen hebt liggen dan waar je eigenlijk voor kwam.”

 photo rozekast01_zpscc7065c8.jpg

Ben je trendgevoelig?

“Nee. Ik wil wel voor mijn werk op de hoogte blijven van trends, maar voor mij persoonlijk heb ik er niet zoveel mee. Ik kom vaak bij mensen over de vloer wiens huis veel zegt over de huidige trends, maar niets over de bewoners zelf. Dat vind ik gewoon zonde. Natuurlijk is het leuk om de trends in de gaten te houden en dingen toe te passen, maar dan wel naast je eigen stijl. Je mag met je interieur best laten zien wie je bent en hoe je in het leven staat. Wil je roze, gele en paarse kussens op je groene bank omdat je daar gelukkig van wordt? Dan moet je dat gewoon doen!”

 photo DSC_0023small_zps8b4a91ad.jpg

Wat zou je het liefst willen veranderen of toevoegen aan je woning?

“Onze badkamer (met allerlei tinten blauwe tegels) is niet mijn smaak, maar ik geloof niet dat we daar iets aan gaan veranderen. Het is geen verouderde badkamer, dus het zou zonde zijn om daar veel geld in te steken omdat we hier misschien ook niet nog heel lang wonen. Ik zeg misschien, het kan zomaar gebeuren dat we ineens iets treffen wat we niet kunnen laten lopen. We zijn nogal wispelturig.”

 photo DSC_0027small_zpsa32cde28.jpg

“Pepijn slaapt in een tent die ik maakte van gordijnen en een grote stok uit het bos.”

Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?

“Ik kom regelmatig bij mensen op zolder met dozen vol spullen die ze niet meer willen. Wie weet ken je een vriend(in) of familielid die met je wilt ruilen. Organiseer een ruilavond met hapjes en drankjes waarbij je een minimaal aantal items voor deelname afspreekt. Wees creatief, dan kom je vaak een heel eind.”

Heb je nog andere tips voor de lezer?

“Mijn belangrijkste tip is eigenlijk; zorg dat je jouw eigen stijl ontdekt. Maak moodboards en speel daarmee tot je tevreden bent en het jouw smaak en stijl uitstraalt. Koop spullen die daarop aansluiten en laat de dingen die je wel mooi vindt, maar die niet bij het plaatje passen, liggen. Er gaat veel geld verloren door spullen die het toch net niet blijken te zijn omdat je gewoon nog niet zo goed weet wat je wilt. Investeer echt in de basis. Je kunt beter sparen voor dat dure item waar je echt verliefd op bent, dan goedkope dingen aanschaffen waarop je snel bent uitgekeken.”

Een aantal sfeerbeelden van Susanne’s huis

 photo DSC_0011small_zps6f7b23f5.jpg

“Het groene bankje is een kringloopvondst, hij zit heerlijk!”

  photo DSC_0077small_zps859d2d63.jpg

Ik ben gek op vintage behang! Zowel in de voorkamer als in de achterkamer heb ik een paneel behangen. De 3,5m lange witte bank zijn eigenlijk twee Ektorp banken van Ikea. Ik sloopte de leuningen eraf en heb de banken naast elkaar gezet.”

 photo DSC_0006small_zps3b7921b4.jpg

 photo DSC_0044small_zpse7fbd972.jpg

“Ik heb het liefst dingen in huis wat een ander niet heeft. Bijna alles wat ik koop personaliseer ik…bijna niets blijft origineel!”

 photo DSC_0041small_zpse4326109.jpg

 photo DSC_0153small_zps9b70b75a.jpg

“Deze vakkenkast zijn eigenlijk twee kasten op elkaar. Ik heb van één kast de poten er afgezaagd en heb die bovenop de ander gezet. Ook bevestigde ik zelfgemaakte witte bordjes en porseleinen knopjes op de lades.”

 photo DSC_0098small_zpsc9da8c62.jpg

 photo DSC_0164small_zps109893ae.jpg

In ons hele huis zijn de houten vloeren wit geschilderd, m.u.v. de keuken en badkamer. We hebben zowel beneden als boven houten balkenplafonds, ook wit geverfd.

 photo DSC_0123small_zps24f216e4.jpg

“We hebben een ruime zolder, een deel ervan is in gebruik als mijn werkplek. De tafel is op maat gemaakt, de oude nachtkastjes dienen als tafelpoten. Eigenlijk is alles nog zoals het was toen mijn webshop nog bestond; het rek met lintjes, de trolley met stoffen en de kast met XL garen.”

 photo buikkast02_zps745b92c4.jpg

 photo ledikant01_zps4890615b.jpg

“De muren van Annabel’s slaapkamer hebben we behangen met een vintage behangetje. De antieke ledikant, het buikkastje en de grote kast heb ik geverfd. Boven haar bed hangt een tak uit het bos (die heb ik wit geverfd) met daaraan kanten gordijnen.”

 photo ledikant02_zps5f7e41c6.jpg

Wil je meer van Susanne’s inrichting zien? Bezoek dan eens haar blog Frivolebysuus.blogspot.nl. Prachtige foto’s en onwijs leuke ideeën, kan je veel inspiratie van opdoen!

Vind jij het niet erg als wij ‘onbeschoft’ binnenkijken in JOUW huis of kamer? Stuur dan een mailtje naar info@womanistical.nl met wat foto’s van jouw interieur!

Comments:

 • 26 oktober 2013

  Mooi ingericht. Dat houtkacheltje past perfect bij het interieur!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Prachtig, prachtig, prachtig! Zo veel wit en toch zo ontzettend sfeer- en stijlvol, ik ben ook wég van het roze ronde kussentje op je bank!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wat gaaf ingericht zeg!! Hele toffe style! Ik zie veel dingen die ik later ook wel teug zou willen zien in mijn huis, o.a de vloeren, vintage behang en het tentje 🙂

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Mag ik in u huis wonen, omg haar huis echt zo mooi zeg!♥

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Heel erg mooi!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  OMG ik wil ook zo wonen!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wat een toffe inrichting!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Love die roze kast!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Jeetje wat een mooi huis!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Jeetje wat gaaf! Ik vind het vooral mooi dat alles wit of pastel is, op een aantal items na. Echt heel mooi en licht, prachtig!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Ik vind de combinatie van lief, romantisch, stoer en natuurlijk GEWELDIG! Als ik zo eens naar de foto’s kijk zie ik zoveel leuke, gave dingen die zo in mijn huis hadden kunnen staan. De takken, je secretaire en de buikkast.. Prachtig!
  En een mooi en vooral inspirerend stukje om te lezen. Wat een heerlijke post! 🙂

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Ziet er heel mooi uit!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wauw! Wat een ontzettend gaaf huis! Echt prachtig ingericht!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  damn.. dit huis is echt prachtig en perfect!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wauww wat mooi. Zo ziet mijn ideale huis er ook uit. Heel erg mooi!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  wauw mooi!
  Echt precies mijn smaak, veel wit en leuke bijzondere meubels. Zou er zo kunnen wonen ;).

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wauw, echt wauw! Zo’n mooi huis ö
  Vind je artikel ook echt heel erg leuk, prachtige foto’s en leuke tekst (:

  Liefs, Liese

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wauuuw, wat een heerlijke foto’s! Ik vind de klamboe boven het bed en de groene bank echt zo cool!! Het lijkt me echt leuk om iets met interieur te doen. Susanne heeft het over een opleiding tot stylist, welke is dat precies? Ben benieuwd 🙂

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Prachtig huis! Wat een schattige inrichting, lijkt net een pagina uit Leen Bakker maar dan meer zuiver en ietsje meer kitsch. Vooral de kinderkamer ziet er geweldig uit.

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wat een fijn licht interieur!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Ziet er heel erg mooi en licht uit!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Lekker licht. Daar hou ik van! Mooi 🙂

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wauw dit is tenminste een huis met een stijl! Ik wil dat over een paar jaar ook bereiken in mijn eigen huisje, als ik er een heb.
  Ik zie veel wit, hier zal ik zelf niet zo snel voor kiezen, maar ze hebben het heel mooi aangepakt!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Leuk artikel!

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Wauw, wat een prachtige woning! Wel héél erg wit, maar in kaarslicht zal het ook prachtig zijn.

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2013

  Oh my, dit is he-le-maal mijn ding. Op de groene bank na, die zou ik meteen aan de kant van de weg zetten, maar de rest vind ik echt prachtig. Dat witte vloer + witte muren + witte meubels is ook mijn standaardconcept. Helaas heb ik geen witte vloer, maar als ik nog een tijd blijf wonen waar ik nu woon, staat het zeker op de planning om die wit te verven! Prachtig, dank voor de inspiratie!

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2013

  Ziet er heel mooi uit! Ik vind het paneel met het bloemetjes behang ook zo leuk staan achter de bank.

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2013

  Wat een schattig poppenhuisje! Niet helemaal mijn smaak maar wel geweldig gestyled!

  X

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2013

  Echt heel mooi ingericht! Ik zou het niet zo kunnen 🙂

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2013

  waauw wat een prachtig zacht en licht interieur, helemaal mijn ding

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2013

  Heel erg leuk ingericht en juist doordat niets origineel blijft is het juist origineel :D.

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2013

  Heel leuk om te zien, wat een prachtig interieur! x

  Beantwoorden...
 • DQ

  27 oktober 2013

  Wauw, gave foto’s! X

  Beantwoorden...
 • 28 oktober 2013

  OMG dit is echt prachtig! Het is dan niet iets wat ik zelf in mijn huis zo zou doen, want het is wel heeeel erg wit en die groene bank vind ik echt niks, maar om het zo te zien: echt wauw!

  Beantwoorden...
 • Nia

  29 oktober 2013

  Heerlijk zoetsappig! <3

  Beantwoorden...
 • 29 oktober 2013

  Prachtig ingericht!!

  Beantwoorden...
 • 29 oktober 2013

  Mooi interieur!

  Beantwoorden...
 • 30 oktober 2013

  Bij het zien van dit krijg ik echt spijt dat ik mijn huis nu heb ingericht als een circustent, wat is dit mooooooi! Echt wow. Maar ach de circustent past beter bij mij. Maar ooit als ik een netjes geordend meisje word, wil ik ook zo’n prachthuis.

  Beantwoorden...
 • Fatima

  31 oktober 2013

  Prachtig ingericht.
  Ik hou van deze stijl.

  Beantwoorden...
 • 4 november 2013

  heel apart, echt gaaf

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts