BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Blijven sporten in de winter

Voldoende bewegen is belangrijk. Natuurlijk ook in de winter. En hoewel het zó verleidelijk is om ’s avonds na het eten onder een deken op de bank te kruipen, kunnen we beter toch nog even een blokje om gaan of een uurtje gaan sporten in de sportschool. Door regelmatig te bewegen blijf je fit, iets wat helemaal niet moeilijk is.

Ook in de winter kun je op eenvoudige wijze genoeg beweging krijgen zonder dat je naar de sportschool moet of er dagelijks uren mee bezig te zijn. Hier enkele heerlijke sporten voor buiten voor je op een rij.

Wandelen

Wandelen is een heel eenvoudige manier van bewegen. Je kunt het doen waar en wanneer je wilt, je kunt alleen een blokje om gaan of met een stel vriendinnen een flinke tocht door het bos doen. Wandelen in de winter kan koud of nat uitpakken, wees hier op voorbereid. Neem een paraplu mee en pak jezelf goed in. Wandelen in de winter is heerlijk. Als er een laagje sneeuw ligt is er toch niets mooier om er met flinke sneeuwschoenen doorheen te stappen.

Fietsen

Fietsen is net als wandelen een erg laagdrempelige manier om voldoende beweging te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om op de fiets naar het werk te gaan, de kinderen naar school te brengen of boodschappen te doen op de fiets. Maar je kunt het ook sportiever aanpakken en lekker gaan mountainbiken. Zorg ook hierbij dat je goed warm bent ingepakt. Door de hoge inspanning tijdens het fietsen zul je het snel warm krijgen, maar trek niet te snel een kledingstuk uit want voor je het weet vat je koud.

Skeeleren

We hebben het vrijwel allemaal gedaan als kind, skeeleren. De eerste keer zal het even wennen zijn, maar na wat oefenen ga je als een speer. Het leuke aan skeeleren is dat je net als tijdens een wandeling, lekker buiten bent, de omgeving kunt zien en samen met vriendinnen kunt gaan. Zorg wel voor goede bescherming, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker wanneer het heeft gevroren.

Hoe houd jij je fit tijdens de winter?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts