BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Blijven sporten in de winter

Voldoende bewegen is belangrijk. Natuurlijk ook in de winter. En hoewel het zó verleidelijk is om ’s avonds na het eten onder een deken op de bank te kruipen, kunnen we beter toch nog even een blokje om gaan of een uurtje gaan sporten in de sportschool. Door regelmatig te bewegen blijf je fit, iets wat helemaal niet moeilijk is.

Ook in de winter kun je op eenvoudige wijze genoeg beweging krijgen zonder dat je naar de sportschool moet of er dagelijks uren mee bezig te zijn. Hier enkele heerlijke sporten voor buiten voor je op een rij.

Wandelen

Wandelen is een heel eenvoudige manier van bewegen. Je kunt het doen waar en wanneer je wilt, je kunt alleen een blokje om gaan of met een stel vriendinnen een flinke tocht door het bos doen. Wandelen in de winter kan koud of nat uitpakken, wees hier op voorbereid. Neem een paraplu mee en pak jezelf goed in. Wandelen in de winter is heerlijk. Als er een laagje sneeuw ligt is er toch niets mooier om er met flinke sneeuwschoenen doorheen te stappen.

Fietsen

Fietsen is net als wandelen een erg laagdrempelige manier om voldoende beweging te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om op de fiets naar het werk te gaan, de kinderen naar school te brengen of boodschappen te doen op de fiets. Maar je kunt het ook sportiever aanpakken en lekker gaan mountainbiken. Zorg ook hierbij dat je goed warm bent ingepakt. Door de hoge inspanning tijdens het fietsen zul je het snel warm krijgen, maar trek niet te snel een kledingstuk uit want voor je het weet vat je koud.

Skeeleren

We hebben het vrijwel allemaal gedaan als kind, skeeleren. De eerste keer zal het even wennen zijn, maar na wat oefenen ga je als een speer. Het leuke aan skeeleren is dat je net als tijdens een wandeling, lekker buiten bent, de omgeving kunt zien en samen met vriendinnen kunt gaan. Zorg wel voor goede bescherming, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker wanneer het heeft gevroren.

Hoe houd jij je fit tijdens de winter?

Comments:

 • 7 januari 2017

  Handige tips!
  Maar helaas kan er nu het gesneeuwd heeft niet veel buiten gesport worden…

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 7 januari 2017

  Ik sport sowieso thuis, dus het seizoen maakt dan niet veel uit. Ik doe gewoon door. Verder ga ik in de winter ook vaak skiën, dus da’s nog eens een extra workout.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

107 posts

Culinair

167 posts

Fashion

129 posts

Lifestyle

337 posts

Travel

102 posts