BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Brede kuiten? Deze laarzen passen het beste bij jou

De winter is bijna aangebroken en voor velen betekent dit dat er weer lekker laarzen gedragen kunnen worden. Laarzen heb je in vele soorten en maten en het hangt net van de persoon af wat ze lekker vinden lopen. Voor de een betekent dat een platte laars, voor de ander houdt het in dat ze liever wat comfort inleveren voor de perfecte schoen.

Voor elk wat wils en naar ieders wens. Wat heel belangrijk blijft is de juiste fit en dit geldt met name voor de schacht. Een laars die goed op je benen aansluit zorgt voor een slanker effect. Hieronder een aantal tips en tools om de juiste laars te vinden voor als je brede kuiten hebt.

Kuitomvang

Om de juiste fit te vinden is het belangrijk om rekening te houden met twee dingen: je schoenmaat en je kuitomvang. Om de omvang van je kuit te meten vind je eerst het breedste gedeelte van je kuit. Dit meet je vervolgens op met een meetlat.

Nu weet je wat de precieze metingen van je kuiten zijn. Voor heel veel winkels is er online een tabel te vinden om je metingen om te rekenen naar maten. Denk aan maat S, M, L of XL. Ben je van plan een legging of broek in je laarzen te dragen, reken er dan 1 of 2 centimeters bij.

Zoektocht

Een laars voor een gemiddelde kuitomvang is redelijk goed te vinden. Dit zijn doorgaans maten die redelijk goed te vinden zijn. Wat bredere kuiten kunnen soms wat zoekwerk vergen. Houd daar rekening mee en begin al vroeg met zoeken. Zo geef je jezelf de ruimte en tijd om die ene perfecte laars te vinden.

Lang of kort

Wie dikke kuiten heeft zal met een aantal dingen rekening moeten houden. Zo zijn enkellaarsjes niet echt een goed idee, aangezien ze meer aandacht naar je kuit trekken. Wil je voor een hak gaan, ga dan voor een bredere hak. Een laars die bij je kuit stopt zorgt ervoor dat je kuiten dikker lijken. Ga liever voor een laars die net onder of net boven je knie eindigt. En ten slotte, kies een laars die niet te wijd of te strak zit!

Kosten

Heb je een laars ingebeeld overweeg dan om een custom laars te laten maken. Een goede laars gaat vaak jaren mee. Het enige nadeel is dat dit zeker niet de meest goedkope optie is. Dit kost vaak heel wat centen en als je daar net niet de middelen voor hebt is deze optie niet echt handig. Niet getreurd, want keus is er genoeg. Er zijn websites zoals Jilsen.nl waar je een ruime keus aan mooie kwalitatieve laarzen hebt. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kuitmaten. Genoeg keus voor iedereen.

In samenwerking met Jilsen

Bron afbeelding: Crystalfoto / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts