BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Cakesicles: Magnum ijsjes cake pops maken

Gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca maakte deze Magnum mini ijs cakejes als dessert. Ze zijn super leuk om te serveren op een feestje of speciale gelegenheid en je kunt ze op verschillende manieren decoreren. Voor dit recept heb je wel een cakemold nodig om de cakepops de vorm van een ijsje te geven.

Voor de roomboter citroencake:

  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 1 citroen
  • 4 eieren

Extra:

  • Cakevorm (mold) voor mini Magnum ijsjes
  • 250 gr mascarpone
  • Chocolade naar keuze, gesmolten
  • Versiering naar keuze (nootjes, sprinkles, chocolade, eetbare goudpoeder etc.)

Bereidingswijze:

Klop eerst de boter met de suiker romig. Was de citroen en schil de rasp ervan. Pers ook een beetje citroensap en voeg dit samen met de citroenrasp bij de boter. Voeg een voor een de eieren toe en en spatel als laatst de bloem erdoor.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm of taartvorm en bak het circa een uur op 175 graden tot de cake gaar is. Laat deze vervolgens afkoelen en verkruimel het met je handen in kleine stukken. Kneed vervolgens de mascarpone erdoorheen.

Pak nu je mold erbij en vul de vormpjes met de cake zoals op de foto is gedaan. Laat ze vervolgens in de diepvries enkele uren hard worden. Haal daarna de cakevormpjes eruit en dompel ze in gesmolten chocolade naar keuze. Laat ze op bakpapier uitlekken en versier ze vervolgens naar eigen wens. Zodra ze droog zijn kun je ze serveren.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

103 posts

Culinair

151 posts

Fashion

117 posts

Lifestyle

316 posts

Travel

98 posts