BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Cattier Paris – Bio Sheabutter

 photo cattier-paris-sheabutter-organisch_zps488cde62.png

Ons huid krijgt heel wat te verduren in de winter door de kou en guur weer. Ook door de warme douches, baden en temperaturen in huis wordt ons huid erg droog. Deze winter heb ik vooral last van droge handen, gezicht en benen. Ik ben dus begonnen met body lotions en body butters te smeren op mijn huid, maar ook shea boter. Je hebt er vast weleens van gehoord of misschien gebruik je het zelfs al. Cattier Paris heeft een pure shea boter in haar assortiment en die ga ik voor jullie reviewen!

Sheabutter is een geweldige boter die je huid voedt, hydrateert en heerlijk zacht maakt. Het staat bekend door zijn niet-uitdrogende en beschermende eigenschappen. Daarnaast is het rijk aan vitamine A, D, E en F. Shea boter, ook wel karité boter genoemd, is afkomstig van de noten van de sheaboom die in de Afrikaanse savanne groeit. Het heeft veel goede eigenschappen en daardoor wordt het in veel soorten beauty producten gebruikt. Denk aan body butters, lipbalsems of massage bars. Als we de boeken en informatieve artikelen moeten geloven is het een wondermiddel uit de natuur voor de droge huid. Maar is het ook zo?

 photo cattier-paris-sheabutter-natuurlijke-ingredienten_zpse787517a.png

Op de ingrediënten lijst zie je dat er alleen maar pure sheabutter inzit en niets anders. Geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of minerale olie. Gewoon puur natuur! Je kan het echt voor van alles gebruiken: droge handen, gezicht, haar, nagelriemen, knieën, ellebogen, schrale plekjes en noem maar op. Je kan het zelfs als massage ‘olie’ gebruiken. Omdat sheabutter helemaal natuurlijk is irriteert het niet en krijg ik er geen jeuk of wat dan ook van. Ik gebruik shea boter het meest voor mijn armen en lippen, maar ik zou het weleens in mijn haarpunten willen smeren. Kijken hoe dat zal uitpakken!

 photo cattier-paris-sheabutter-parfumvrij_zps02e83aa9.png

Dit is hoe sheabutter er uit ziet. Omdat de butter een beetje brokkelig en steviger is, is het aan te raden deze eerst in je handpalm te verwarmen zodat het gaat smelten. Het is vervolgens makkelijk uit te smeren en maakt je huid onwijs zacht. Shea boter zou je ook prima na het scheren kunnen gebruiken om de huid te verzachten.

 photo cattier-paris-sheabutter-swatch_zps8e14c5c7.png

Een minpunt is dat het bij mij niet zo heel snel intrekt waardoor er dus zo’n ‘laag’ op m’n huid zit. Dat vind ik niet zo fijn als ik snel verder moet met de dingen waarmee ik bezig was, dus smeer ik de sheabutter pas in de avond als ik even filmpjes ofzo bekijk. Al met al vind ik het een fijn product. Deze shea boter van Cattier Paris kost €9,99 en bevat 100 gram. Dat vind ik best goedkoop voor een 100% natuurlijke product! Het is erg zuinig in gebruik dus je doet ook een poosje met zo’n potje. Daarnaast is het altijd fijn om te weten dat je biologische producten op je huid smeert en geen synthetische troep. Ja, dit is wederom een topproduct van Cattier Paris!

De producten van Cattier Paris kun je online kopen, bij een aantal DIO drogisterijen die met het Madelief concept werken en bij de Gezond & Wel winkels.

Comments:

 • 26 januari 2013

  jammer dat ie niet zo snel intrekt >.< dat vind ik toch altijd wel belangrijk!

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Klinkt erg goed! Vooral ook omdat het 100% natuurlijk is.
  En dat laagje maakt s’nachts niet uit ook neemt je huid s’ nachts beter de crème’s en olie op

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Ik hou van sheabutter! Jammer dat het niet zo fijn werkt.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Hij klinkt erg fijn, alleen jammer dat hij niet zo snel intrekt.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Jammer dat hij niet zo goed intrekt. Ik ben helemaal dol op mijn bodybutters van TBS.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Hij lijkt me echt super fijn, alleen een minpuntje inderdaad dat hij niet zo snel intrekt.

  Beantwoorden...
 • Linda

  26 januari 2013

  Ik ben benieuwd naar wat het voor je haar doet.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Jammer dat hij niet zo snel intrekt, dat vind ik eigenlijk altijd wel een must..

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Klinkt erg fijn! heb zelf ook een aantal crèmes en zalven die ik moet smeren tegen mijn droge huis en allergische reacties op dingen, die trekken ook zo langzaam in… heel irritant haha!

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Ik vind sheabutter heerlijk! Ik heb het een tijdje gebruikt voor mijn haar, ik ga een kijkje nemen op de website en wie weet bestel ik hem wel hihi.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Ik ben gek op sheaboter in beauty producten, dus dit is misschien wel iets voor mij.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Deze ziet er heel goed uit! Ik ben heel benieuwd naar sheabutter in het algemeen.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Het ziet er goed uit! Wel jammer dat het niet zo snel intrekt. Ik vind dat altijd wel fijn namelijk.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2013

  Klinkt goed, jammer dat het niet snel intrekt 🙂 x

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Ik heb een aantal producten met shea butter erin. Zo heerlijk!

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Ik hou van shea! Hij lijkt me heerlijk 🙂 Alleen jammer dat hij niet zo snel intrekt

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  jammer dat het niet zo snel intrekt,dat vind ik altijd zo vervelend !
  maar heerlijk ziet ie er wel uit dus misschien moet ik hem een kans geven (:

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Het is niet zo dat ik deze perse wil hebben, handige review!

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Ik gebruik sheabutter altijd voor m’n voeten en soms smeer ik m’n hele lichaam er mee in. Ik vind t juist fijn dat het niet snel intrekt, maar volgens mij ben ik wat dat betreft een uitzondering haha

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Oh jammer dat hij niet zo goed intrekt, maar het lijkt me wel een fijne. : )

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Zo’n 100% sheabutter vind ik altijd echt ongelooflijk fijn! Handig om s’avonds aan te brengen 🙂

  Beantwoorden...
 • Sas

  27 januari 2013

  Klinkt heel fijn!

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Hmm nee dit is niet zo mijn ding..

  Beantwoorden...
 • 27 januari 2013

  Ahhhh, ziet er lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 28 januari 2013

  Hij lijkt me heel fijn, alleen jammer dat ‘ie niet zo snel intrekt!

  Beantwoorden...
 • 28 januari 2013

  Dit product (en het merk) schreeuwt mijn naam! 🙂 Ik ben helemaal fan van natuurlijke producten, dus ik moet zeker iets proberen van Cattier. Heb alleen nog 2 flessen bodylotion en olie liggen… *cries*

  Beantwoorden...
 • 29 januari 2013

  Met dit weer ben ik ook wat meer gaan smeren. Helaas trekken boters niet (snel) in, maar goed daarom is het ook een boter. Het voelt in ieder geval altijd wel heel fijn aan en de prijs voor deze butter valt ook nog mee voor een 100% natuurlijk product! Ik heb zelf alleen geen problemen met het gebruik van een boter met synthetische bestanddelen, dus ik denk dat ik dan sneller een goedkopere variant vind en aanschaf 😉

  Beantwoorden...
 • 13 februari 2013

  Deze vind ik echt heerlijk! Ik gebruik hem heel erg vaak 🙂

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts