BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Afrika   >  Chefchaouen, de blauwe stad van Marokko

Marokko hebben wij al meerdere malen bezocht, maar de wereldberoemde stad Chefchaouen bezochten wij twee jaar geleden voor het eerst. Vroeg in de ochtend reden wij van Tanger naar het betoverend plekje om het blauwe pracht zelf te bezichtigen. Onze camera draaide overuren. In dit artikel vertellen wij jou graag meer over deze Noord-Marokkaanse stad.

Een bijzondere stad in een zee van blauw
De kenmerkende blauwe kleur waar Chefchaouen (ook wel ‘Chaouen’ genoemd) tegenwoordig over beschikt heeft ze pas gekregen rond het jaar 1930. Ze was het gevolg van de massale instroom van Joodse vluchtelingen uit Granada. Ze zochten onderdak in de stad ten gevolge van de Spaanse Inquisitie en gaven ze de kenmerkende kleur van hun religie.

Hiermee werd de basis gelegd voor de unieke sfeer die tegenwoordig zo kenmerkend is voor Chefchaouen. Ze vormt een smeltkroes van invloeden uit Marokko en Andalusië waardoor een gemoedelijk en uitnodigend geheel is ontstaan. De vele smalle steegjes en rode dakpannen die afsteken tegenover het blauw geven de plek iets magisch. Dit alleen al maakt ze de moeite waard om tijdens bijvoorbeeld een rondreis doorheen Marokko even halt te houden.

Wat kan je in Chefchaouen allemaal beleven?
Chefchaouen toont je als reiziger een compleet andere kant van Marokko dan bijvoorbeeld de koningssteden Fes en Marrakech. Verdwaal in de smalle steegjes van de stad en geniet van de heerlijke rust die je hier overvalt. Een rondreis doorheen Marokko staat niet zelden in het teken van de hectiek, maar hier kan je zalig ontstressen.

Let wel, dit ontstressen nemen veel bezoekers van Chefchaouen erg letterlijk. Het bekendste exportproduct van de regio is namelijk cannabis. Het lijkt verleidelijk om dit hier even uit te proberen, maar wees gewaarschuwd, er staan op het gebruik van drugs zware celstraffen in Marokko en ook cannabis hoort daar bij.

Ben je enigszins uitgerust en wil je meer van deze bijzondere plaats ontdekken? In dat geval mag je het kloppend hart, het Plaza Uta el-Hammam absoluut niet over het hoofd zien. Het betreft hier een prachtig plein welke wordt omringd door gemoedelijke restaurantjes en cafés. Een andere aanrader is winkelen in de (hoe kan het ook anders) ‘Blauwe Medina’ van de stad.

Je vindt hier onder meer zeer mooie handgemaakte sieraden en leren tassen. Over elke aankoop die je doet kan hier overigens stevig worden onderhandeld. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Chefchaouen is tot slot de ‘Spaanse Moskee’. Opvallend is dat de moskee zelf nooit in het leven is geroepen, maar je van hieruit wel kan genieten van een fantastisch uitzicht op de omgeving. Absoluut een aanrader.

Een voordelig verblijf in de blauwe stad
Zou je graag voldoende tijd willen voorzien om Chaouen te ontdekken evenals bijvoorbeeld de watervallen van Akchour welke zich op een afstand van 30 kilometer buiten de stad bevinden? In dat geval zal je haast genoodzaakt zijn om hier een verblijf te boeken.

Dat hoeft zeker geen straf te zijn, in tegendeel. Net zoals haast overal in Marokko zijn hier uitnodigende, charmante hotels en erg leuk ingerichte riads terug te vinden.

Voor een slaapplaats betaal je hier bovendien een stuk minder dan in de eerder genoemde koningssteden. Rekening houden met een kostprijs van zo’n 25 à 30 euro per nacht is bijvoorbeeld ruim voldoende.

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke en bovendien voordelige locatie om halt te houden tijdens je rondreis doorheen het prachtige Marokko? Dan mag deze betoverende, blauwe stad eigenlijk absoluut niet op je reisschema ontbreken!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts