BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Comfortabele schoenen: instappers

Eén van de belangrijkste zaken waar je bij het kopen van nieuwe schoenen rekening mee zal willen houden is het draagcomfort. Schoenen mogen er namelijk nog zo mooi uitzien, wanneer ze op vlak van comfort de vooropgestelde verwachtingen niet waar kunnen maken heb je er eigenlijk helemaal niets aan. Ben jij ook op zoek naar echt comfortabele schoenen? Dan zou het zomaar eens erg interessant kunnen zijn om te kijken naar instappers!

Het belang van een goede pasvorm
Zowel voor dames als voor heren geldt dat ze vooral aandacht besteden aan een goede pasvorm… en dat is niet meer dan terecht. Heel wat mensen geven op dit vlak de voorkeur aan verende en zachte eigenschappen. Op deze manier wordt een aangenaam voetbed gecreëerd voor alle omstandigheden. Ook fabrikanten hebben deze voorkeur door de jaren heen goed opgepakt. Deze kenmerken vallen dan ook toe te schrijven aan het merendeel van de instappers die verkrijgbaar zijn bij webwinkels zoals met name Assem.nl.

Een iets hogere zool kan handig zijn, zeker in het najaar
Instappers kan je zonder probleem het hele jaar door dragen. Dit bovendien ook in de meest uiteenlopende situaties. Ben je van plan om in het najaar instappers te gaan dragen? Dan kan het wel belangrijk zijn om te voorkomen dat je op het kledingstuk dat je op dat moment aanhebt gaat lopen. Om dit te voorkomen kan het wenselijk zijn ook minstens één paar stappers met een iets hogere zool te kopen.

Instappers voor mensen met probleemvoeten of rugklachten
Voor heel wat mensen geldt dat ze worden geplaagd door probleemvoeten. Anderzijds is het ook mogelijk dat mensen geconfronteerd kunnen worden met rugklachten. In beide gevallen is het van belang om daar rekening mee te houden bij het kopen van instappers. Het wordt in deze situatie vooral aangeraden om te kiezen voor instappers die beschikken over:

  • Een wat grotere breedte;
  • Een losse zool;

Op deze manier wordt het mogelijk om de inlegzolen te vervangen door de eigen steunzolen. Het ontbreken van een hak bij instapschoenen zorgt ervoor dat ze sowieso erg geschikt zijn voor mensen met doorgezakte voeten of andere problemen.

Je knieën en heupen sparen met de juiste instappers
Instapschoenen kunnen niet alleen zeer comfortabel zijn, daarnaast kunnen ze ook nog eens een geweldige ondersteuning bieden voor verschillende delen van je lichaam. Dit althans wanneer er met verschillende eisen rekening wordt gehouden. Zo doe je er bijvoorbeeld altijd goed aan om te kiezen voor instapschoenen die van kwaliteitsleer zijn gemaakt. Ook een soepele, verende evenals dempende zool kan wonderen doen. Dit is van belang omdat je het merendeel van de tijd wellicht zal lopen op verharde oppervlaktes.

Hierdoor kunnen je knieën evenals je heupen een hoop klappen krijgen. Het is dan ook niet voor niets dat dit de eerste delen van je lichaam zijn die worden getroffen door een slechte loophouding en / of door het gebruik van slechte schoenen. Gelukkig kan het kiezen van de juiste instappers ervoor zorgen dat dit probleem zich niet zal stellen.

Bron afbeelding: Irina Trukhina / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts