BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Cosmetica in het vliegtuig: wat mag mee in je handbagage?

Het is een van de meest gestelde vragen die vliegtuigmaatschappijen krijgen: ‘Welke vloeistof en welke cosmetica mag er mee in het vliegtuig?’ Wij dames willen onze favoriete producten het liefst allemaal mee nemen.

Helaas zijn er voor dit soort producten in je handbagage strenge regels. Met dit artikel hopen we de verwarring omtrent dit onderwerp voor eens en altijd uit de wereld te helpen!

Wat zijn de handbagage regels?

In een eerder artikel schreven we al over wat wel en niet mee mag in je handbagage. Maar we zullen het nog eens kort op een rij zetten:

– Scherpe voorwerpen zoals een schaar mag niet mee, een afgesloten scheermes mag wel.
– Elektronica zoals een laptop en camera mogen mee, maar moet je bij de douane uit je tas halen.
– Je mag alleen kleine flesjes vloeistof mee, van maximaal 100 ml.
– Deze flesjes moeten in een doorzichtige afsluitbare zak  die niet groter is dan 1 liter.
– Eten, babyvoeding en medicijnen kun je meenemen. Heb je bijzondere medicijnen? Neem dan een doktersverklaring mee.

Tip: neem een lege drinkfles mee en vul deze achter de douane met water.

Cosmetica vloeistoffen

Welke cosmetica producten vallen er precies onder vloeistof en welke niet? Vrijwel alle cosmetica producten zijn vloeibaar. Denk aan mascara, dagcrème en lippenbalsem. Poederoogschaduw is geen vloeistof, maar een body butter dan weer wel.

Wanneer de inhoud van een verpakking wordt aangegeven met ‘ml’ kun je er vanuit gaan dat het vloeistof is. Ook deodorant is een vloeistof. Let hier dus op wanneer je cosmetica koopt. Op de website van bijvoorbeeld Blisso staan de milliliters heel duidelijk aangegeven.

Tips om je cosmetica slim mee te nemen op reis

De truc is om zo min mogelijk cosmetica mee op reis te nemen. Koop daarom kleine verpakkingen die je kunt vullen met je eigen producten. Neem een oogschaduw pallet mee, zoals je ziet bij L’oreal Make up. Deze verpakking is klein en toch heb je verschillende kleuren.

Probeer daarnaast te bedenken of je echt foundation nodig hebt wanneer je naar een warm land gaat. En wat denk je van nagellak? Kies in plaats daarvan voor een zonnebrand. Een goede crème is fijn omdat je huid uitdroogt van de zon en in het vliegtuig.

Reis je met een man? Zij nemen vaak minder vloeistoffen mee op reis, je kunt dan natuurlijk wat van jouw spullen bij hem in de tas stoppen. Verder kun je vloeibare shampoo vervangen voor een vaste shampoo en kun je gezichtsreiniger ook in de vorm van doekjes gebruiken.

Kortom, ga je binnenkort op reis en ga je nog make up kopen, houd dan rekening met de milliliter inhoud van je producten.

Zo kan de inhoud van je toilettas die je in je handbagage meeneemt er bijvoorbeeld uit zien:

  • Een goede gezichtscrème
  • Gezichtsspray
  • Tandpasta (de gewone verpakking is 100 ml en mag dus zo mee!)
  • Antibacteriële zeep
  • Lippenbalsem
  • Gezichtsreiniger (doekjes)

Overige producten kun je natuurlijk wel kwijt in je ruimbagage (bagage die je incheckt). Verpak deze producten het liefst zo goed mogelijk, omdat ze nog weleens kunnen lekken door het gegooi en gesmijt met de koffers.

Heb je nog vragen over wat je mee mag nemen in je handbagage? Laat ze dan achter bij de comments!

In samenwerking met makeupshoppen.nl

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts