BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  De 5 beste tips tegen droge ogen

Contactlenzen worden steeds populairder en vormen een comfortabel alternatief voor een bril. Veel mensen hebben echter te kampen met droge ogen, wat een negatieve invloed heeft op het draagcomfort.

De volgende 5 tips bevatten concrete maatregelen om drogen ogen tegen te gaan om zo te kunnen genieten van een duidelijke visuele ervaring.

Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in de lucht

Een van de meest voorkomende redenen voor droge ogen is de lage luchtvochtigheid. Vooral in woonkamers met onvoldoende ventilatie en kleine kantoren kan zich snel een nadelig ruimteklimaat ontwikkelen.

Het resultaat is geïrriteerde en rode ogen. Om dit probleem op te lossen, is het raadzaam om de ruimte regelmatig te ventileren. Voor bijzonder droge ruimten zonder ventilatie is het ook raadzaam om een functionele luchtbevochtiger te installeren.

Geavanceerde contactlenzen van Air Optix

Het ontwerp en het materiaal van de contactlenzen speelt een beslissende rol voor het draagcomfort. De Air Optix HydraGlyde-objectieven van Air Optix leggen de lat hoog en overtuigen met een innovatieve technologie.

Deze technologie houdt de contactlenzen de gehele dag vochtig, wat een hoog draagcomfort garandeert. De zogenaamde AquaComfort-bevochtigingstechnologie voorkomt zo effectief uitdroging en irritatie van de ogen.

Draag een beschermende zonnebril

In de frisse lucht komt een gevoel van droogte van de ogen veel minder vaak voor. Bij harde wind of tijdens het fietsen kan er echter ook een vochtverlies merkbaar zijn. Het dragen van een zonnebril is in dit geval de perfecte tegenmaatregel. Op deze manier kunnen de ogen zonder veel moeite worden beschermd en blijft de natuurlijke traanfilm intact.

De keuze van een geschikte lensvloeistof

Degenen die kiezen voor maandelijkse lenzen moeten veel belang hechten aan de dagelijkse reiniging en verzorging. Steeds meer fabrikanten ontwikkelen lensvloeistof die een waardevolle bijdrage levert aan de bescherming tegen droge ogen.

Door regelmatig gebruik van geschikte producten blijft het draagcomfort van week- en maandlenzen op een constant hoog niveau. Als je de behoefte aan zorg wilt vermijden, zijn praktische daglenzen de juiste alternatieven.

Verzacht en hydrateert uw ogen

Als, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, droge en geïrriteerde ogen zich voordoen, is het belangrijk om snel tot rust te komen. In het beste geval heb je altijd oogdruppels klaar waarmee je het gevoel van droogte direct kunt verminderen. Ingrediënten zoals hyaluronzuur zorgen voor een optimale vochtretentie en hydrateren zowel het bindvlies als het hoornvlies van de ogen.

Tot slot kan worden gezegd dat droge ogen op verschillende manieren kunnen worden voorkomen. Idealiter combineer je de door ons gepresenteerde tips om jouw ogen optimaal te beschermen.

Bron afbeelding: 9dream studio / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts