Dé 5 Loungeset Trends voor 2016


4.aludesign-loungeset

Het is mei en jawel, eindelijk gaat de zon weer schijnen. Komend weekend wordt het – volgens de voorspellingen – wel 20 á 25 graden. Hoog tijd om naar buiten te gaan en met een drankje op een loungebank in je tuin te ploffen.

Wil je ook loungen in je achtertuin?

Lekker zitten en liggen is de basis van ontspannen in je tuin, dakterras of op je balkon. Ben je nog op zoek naar een loungeset? Dan hebben we wat handige tips voordat je gaat shoppen. Begin allereerst met het opmeten van je terras. Open deur wellicht, maar ó zo belangrijk. Want je bent niet de eerste die in de winkel staat of online iets besteld en geen idee heeft of het gaat passen. Daarnaast is het goed om even in het achterhoofd te houden voor hoeveel mensen je zitplaatsen nodig hebt, wat je budget is en of je voor een romantische of strakke uitstraling gaat.

3.allweather-loungeset

Dé 5 loungeset trends van 2016

Wanneer je een loungeset zoekt, is de kans groot dat je als eerste aan een ‘traditionele’ lage loungeset denkt. Oftewel: een lounge hoekbank met tafel en een fauteuil. Maar, er is nog zo veel meer! Welke keuzes heb je tegenwoordig eigenlijk? En wat zijn dé loungetrends van 2016?

1. De Lounge diningset: In plaats van een lage loungeset, kan je ook kiezen voor een hoge loungeset. Sinds een jaar of twee is de lounge diningset echt in opkomst en deze trend zet door in 2016. Een lounge diningset is een mooie en praktische combinatie van een lage loungeset en een hoge tuinset. Zo kan je heerlijk dineren en heb je toch het comfort van een loungeset.

2. De multifunctionele loungeset: Wil je perfect zitten? Dus: uit de wind, in de zon, op dikke kussens en natuurlijk met een lekker drankje en een boek? Dan kies je voor een multifunctionele loungeset, waar je de elementen van kan verplaatsen en een kap omhoog kan zetten zodat je uit de wind zit. Genieten maar!

3. De ‘all weather’ loungeset: Een beetje loungeset van 2016 heeft praktische all weather kussens, die met hun bijzondere structuur het regenwater zo doorlaten en binnen een uurtje of twee na een regenbui weer droog zijn. Dat scheelt een hoop gesleep met kussens.

4. De aluminium design loungeset: Stijlvol, chique en praktisch, dat zijn de aluminium design loungesets. Voorzien van een stevige coating, zodat je geen last hebt van roest.

5. Lounge relaxfauteuils: De ultieme relax stoel is een verstelbare lounge fauteuil met dikke kussens en een gashendeltje. Nu nog een voetenbankje… en relax!

2.multifunctionele-loungeset

Wat zijn dé kleuren van 2016?

Op dit moment zien we een verschuiving van donker naar licht. Tot een jaar geleden waren bijna alle verkochte loungesets van antraciet of een andere donkere tint. In 2016 zien we steeds meer zandtinten, lichter grijs en in een enkel geval zelfs wittinten. De kleur bij loungesets moet nog steeds vooral van de sierkussens komen. Op zich heel logisch, want een loungeset is een meubelstuk wat je voor meerdere jaren koopt. Net als een bank voor binnen! Sierkussens zijn op dit moment vooral te verkrijgen in pasteltinten, natuurprintjes en felgekleurde art prints.

1.lounge-diningset

Meer weten over loungesets? Neem een kijkje bij Tuinmeubelland.nl of kom langs in één van de mega stores.

In samenwerking met Tuinmeubelland.nl

7 gedachten over “Dé 5 Loungeset Trends voor 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *