BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De belangrijkste tuintrends voor 2019

De zomer is officieel voorbij en dit betekent helaas dat je tijdelijk minder van je tuin kunt genieten. Kun je je fijne buitenruimte eigenlijk niet missen? Dan kun je alvast nadenken over een grote tuin make-over.

Deze make-over kun je pas uitvoeren in het voorjaar, maar je kunt je plannen wel alvast opschrijven en concreet maken. Wil je jouw tuin in het voorjaar van 2019 omtoveren tot een op en top trendy buitenruimte?

Dan moet je weten wat de belangrijkste tuintrends van 2019 zijn, zodat je deze in de plannen van je make-over kunt verwerken. In dit artikel worden de drie belangrijkste tuintrends van volgend jaar kort beschreven.

Trend #1: een comfortabele zithoek

We brengen steeds meer tijd in de tuin door. Omdat we zo veel in de tuin zitten, is een eenvoudige tuinmeubelset eigenlijk niet meer voldoende voor optimale ontspanning. Volgend jaar heeft iedereen een comfortabele zithoek nodig, inclusief luxe loungeset.

Hoe comfortabeler de zithoek, des te meer je van je tuin kunt genieten. Wees dus niet bang om lekker uit te pakken als je jouw zithoek in de tuin gaat inrichten.

Tip: vergeet je zithoek niet te verrijken met tuinverlichting. Door tuinlampen te kopen, kun je ook na zonsondergang van je fijne zithoek genieten. Bovendien zien die lampjes in de tuin er hartstikke gezellig uit.

Trend #2: een tuinhuisje

Steeds meer mensen verrijken hun tuin met een tuinhuisje. Tuinhuisjes zijn niet voor niets ontzettend populair. Een tuinhuisje is namelijk niet alleen praktisch, maar ziet er bovendien hartstikke gezellig uit. Je kunt je tuinhuisje gebruiken om je tuingereedschap op te bergen, maar je kunt het huisje ook inrichten als gezellige tuinkamer.

En wil je de kinderen verrassen? Dan kun je het tuinhuisje inrichten als gezellige speelkamer. Bijkomend voordeel voor jou en je partner: als de kinderen luidruchtig spelen in het tuinhuisje, hebben jullie hier geen last van.

Trend #3: ruwe natuur

Tot slot zien we steeds meer ruwe natuur in de tuin. Dit is goed nieuws voor jou, want dit betekent dat je tuin er volgend jaar helemaal niet meer perfect uit hoeft te zien.

Natuurlijk blijft goed onderhoud belangrijk, maar we zien wel steeds meer grote bomen, ruwe planten en wilde bloemen in de tuin. En als deze een beetje door elkaar staan, is dit helemaal niet erg. Sterker nog, dit verstrekt het gevoel van de wilde natuur.

Bron afbeelding: Sophie McAulay/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts