BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De beste bankopstelling voor jouw woonkamer

Het uitkiezen van een nieuw bankstel voor je zithoek kan best een uitdaging zijn. Het is belangrijk dat de bank goed past bij de rest van de meubels maar ook dat de bank goed past in je ruimte. Het gaat hier niet enkel om hoe goed het design van je zitmeubel in je interieur thuis staat, maar ook letterlijk om hoe de bank in de ruimtelijke indeling zal passen en hoe deze de ruimte zal beïnvloeden.

Wanneer een bank niet te veel en ook niet te weinig ruimte in beslag neemt, dan zul je dit meteen merken aan hoe harmonieus de inrichting van je woonkamer zal aanvoelen. Een praktische schikking en een goede balans met de rest van je meubels hangt dus af van het formaat en de opstelling van je bank.

Bij het uitzoeken van een nieuwe bankopstelling kun je kiezen uit verschillende maten, vormen en materialen. Wij willen jou graag wegwijs maken naar alle verschillende opties, welke het meest ideaal is voor jouw leefruimte en hoe je jouw bank en meubels elkaar kunt laten complimenteren.

 

Rechte banken
Een standaard bank is meestal een recht bankstel, een compacte opstelling die heel makkelijk in elke ruimte past. Natuurlijk kun je een rechte bank zo ruim maken als je maar wilt – misschien ga je zelfs voor een royale 4 zits – maar doordat de bank weinig diepte heeft, blijft deze eenvoudig in je woonkamer te plaatsen. Tegen de muur of in het midden van een open ruimte om een scheiding te creëren tussen de woonkamer en de eethoek, er zijn tal van mogelijkheden door de eenvoudige vorm.

Kortom, een klassiek bankstel is ideaal voor jou als je op zoekt bent naar een zitmeubel waar een je groot gezelschap op kwijt kunt maar je een woonruimte hebt die niet erg diep is en zich dus enkel leent voor een rechte bank.

 

Loungebanken
Een loungebank is een rechte bank waar langs één kant een longchair aan toegevoegd is. Op deze verlengde zit kun je heerlijk languit liggen en tot rust komen. Dit soort bank is perfect voor een wat grotere woonkamer en wanneer je niet de behoefte hebt om het maximum aantal zitplaatsen te halen uit de ruimte die de bank in beslag neemt.

Een loungebank is als het ware een luxueuzere versie van een gewone rechte bank en bovendien is het een betaalbare luxe. Wie wilt er nou niet dat extra comfortabele gevoel van languit op de bank kunnen liggen terwijl je TV kijkt?

 

Hoekbanken
Hoekbanken hebben net zoals loungebanken de vorm van de letter L, maar het verschil is dat er bij een hoekbank op beide zijdes kan worden gezeten. Dit soort bank past door het ruimere formaat perfect in een grotere woonkamer. Doordat deze bank meer plaats inneemt zorg je er immers ook voor dat je kamer niet kaal lijkt of kil aanvoelt.

Een hoekbank heeft in het algemeen plek voor meer personen dan een loungebank, maar zelfs wanneer je geen groot gezin hebt is een hoekbank nog steeds een leuk alternatief voor een loungebank. In de hoek van de bank kun je nog steeds lekker loungen en kun je kiezen langs welke kant je languit wilt liggen.

 

U-banken
Een U-bank is zonder twijfel de meest royale bankopstelling die er is. Deze bank heeft 3 zijden en heeft meestal een longchair langs één kant en een ottomaan langs de andere kant. Een U-bank combineert dus de beste aspecten van een loungebank en een hoekbank.

Dit soort bank is echter niet geschikt voor elk soort ruimte, er moet genoeg plaats zijn om de bank te kunnen plaatsen en om er ongehinderd langsheen te kunnen gaan. Meestal wordt een U-bank ook in het midden tegen een muur geplaatst en dus niet in een hoek van de kamer. De indeling van de kamer moet zich dus ook hier voor kunnen lenen.

 

Fauteuils en loveseats
Na de ruimste soort banken besproken te hebben, moeten we ook aandacht besteden aan de meest compacte: fauteuils. Een fauteuil is eigenlijk een kleinere versie van een rechte bank, gemaakt voor 1 persoon. Loveseats zijn dan weer 1,5 zits die net iets breder en ruimer zitten dan een fauteuil. Fauteuils en loveseats zijn perfecte aanvullingen op een bank, bijvoorbeeld wanneer je geen ruimte hebt om een hoekbank te plaatsen maar toch je zithoek wil vervolledigen.

 

Een bank voor elke woonkamer
Voor je een bank aanschaft is het belangrijk om je goed bewust te zijn van de impact die ze op de ordening van je leefruimte zal hebben. De juiste bankopstelling maakt een wereld van verschil, en dat zul je zeker merken!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts