BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Amerika   >  De beste reistijd om Argentinië te bezoeken

Veel mensen die naar Argentinië wensen af te reizen stellen zich logischerwijs de vraag wat nu precies de beste reistijd is voor een bezoek aan het land. Het antwoord op deze vraag valt echter niet zomaar te geven. Het probleem is namelijk dat Argentinië een land is welke werkelijk over een gigantische oppervlakte beschikt.

De totale lengte van Argentinië bedraagt dan ook niet minder dan 3.500 kilometer. Ondanks het feit dat de beste reistijd niet overal in Argentinië hetzelfde is worden globaal gezien onze wintermaanden (van november tot en met februari) bestempeld als de beste periode om een reis te ondernemen naar Argentinië. Ook de maand september wordt doorgaans als zeer aangenaam ervaren.  

 

Op vakantie tijdens de Argentijnse lente 

Het klimaat van dit populaire vakantieland in Zuid-Amerika zorgt er voor dat je tijdens de Argentijnse lente eigenlijk altijd en overal wel mooi weer zal hebben. Ben je van plan om de Andes te beklimmen of wil je gewoon lekker genieten op één van de vele prachtige stranden van Argentinië?

In dat geval wordt het aangeraden om tijdens de zomermaanden naar dit Zuid-Amerikaanse land af te reizen. Dat zijn voor de goede orde dus de maanden december tot en met februari. Dit wordt door fervente Argentinië reizigers ook bestempeld als de beste periode voor een bezoek aan ‘Tierra del Fuego’.  

 

Houd rekening met (aanzienlijke) prijsverschillen 

De meest optimale reistijd voor een vakantie in Argentinië wordt niet alleen maar bepaald door het klimaat en het weer dat je kan verwachten. Wat namelijk ook te denken van de prijzen die in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld de overnachtingen?

Wanneer je tijdens het Argentijnse hoogseizoen naar het land op vakantie gaat zal je kunnen vaststellen dat niet alleen de hotels duurder geprijsd zijn, maar ook de toegangsprijzen voor de verschillende bezienswaardigheden in het land.

Heb je dus slechts een beperkt budget voor handen voor jouw vakantie naar Argentinië? In dat geval is het mogelijks interessant om toch buiten het hoogseizoen naar dit Zuid-Amerikaanse land af te reizen.  

 

Beste reistijd voor een bezoek aan het noorden van Argentinië  

In eerste instantie wordt een reis naar Argentinië uiteraard vooral geassocieerd met zon, zee en strand, maar het kan ook anders. Overweeg jij bijvoorbeeld om het noorden van Argentinië te bezoeken?

In dat geval kan het de moeite waard zijn om dat tijdens de maanden juli en augustus te doen. Juli staat algemeen bekend als de wintersportmaand bij uitstek in Argentinië. Let wel, in de ski resorts heerst er in deze maand haast altijd een stevige drukte. 

Bron afbeelding: Jess Kraft / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts