De grotten van Hercules in Tanger – Marokko


Hello my dear readers! Vandaag weer een verslagje van mijn bezoek aan Tanger. Een paar dagen nadat we aankwamen besloten we om een bezoekje te brengen aan de grotten van Hercules. Ze liggen op ongeveer veertien kilometer ten westen van Tanger. Om deze grotten te bereiken passeer je langs het prachtig beboste Cap Spartel.

De entree is niet duur. Er wordt daar entree gevraagd van een paar dirhams (1 dirham = ongeveer 10 cent) per persoon. Ik weet niet meer hoeveel precies wij hadden betaald, maar het was wel onder de 1 euro per persoon. Niet veel dus! Nadat je hebt betaald loop je de trappen af en loop je de grotten binnen. Je ziet gelijk allerlei Marokkaanse souvenirs die je kunt kopen, zoals zwaarden, vazen, beeldjes en sleutelhangers. Vooral de borden vind ik prachtig! Vele denken trouwens dat deze grotten alleen strikt voor toeristen zijn, maar je ziet hier ook veel bewoners rond lopen.

Photobucket

Waarom wordt het ”De grotten van Hercules” genoemd? Nou…volgens de overleveringen rustte de mythische Hercules uit in deze grotten na het vervullen van zijn 12 opdrachten. Ook wordt er gezegd dat een oude bevolking die ooit in de omgeving van Tanger gewoond heeft zich in de grotten verschuilde om zich te beschermen. Wat het precieze verhaal is weten wij natuurlijk niet. Het zal waarschijnlijk altijd een mysterie blijven…

Photobucket

Leuk weetje: de ingang van de grotten staat onderwater bij vloed en als het tij stijgt, rollen de golven de grot in en komt de grot onder water te liggen.

PhotobucketEen molensteen die ze vroeger gebruikte voor het malen van tarwe en andere producten.

Photobucket

En toen zagen we dit… Het uitzicht vanuit de grotten op de Straat van Gibraltar is adembenemend! De lucht en het heldere zeewater vormen een schitterend contrast met het duister van de grot. Een feest voor de zintuigen kan ik je zeggen. Prachtige uitzicht, mooie geluiden en een frisse geur van de zee. Als je goed naar de opening van de grot kijkt zie je de contouren van Afrika. Zie jij het?

Photobucket

Nadat wij de grotten hadden gezien namen wij buiten plaats aan een tafeltje met een rieten parasol. Het was ‘s morgens vroeg toen wij er waren dus een tajine zou er niet echt in kunnen. Wij besloten om alleen wat Marokkaanse muntthee te drinken en te genieten van het spectaculaire uitzicht op de oceaan. Ik moet er wel bij vermelden dat het gevaarlijk is om in de omgeving van de grot te zwemmen omdat de stromingen best sterk zijn. Al leek mij een duik in de oceaan wel heerlijk verkoelend, want het was die dag erg warm!

Photobucket

Ik vond het erg leuk om de grotten in ‘real life’ te zien! De grotten van Hercules kan je in een relatief korte tijd bezoeken, maar je houdt wel een memorabele moment over. Als je toch in Tanger bent dan raad ik je echt aan om een kijkje te nemen. Hopelijk vonden jullie dit een interessant artikel om te lezen en laat in de comments weten wat jij van de grotten van Hercules vindt!

24 gedachten over “De grotten van Hercules in Tanger – Marokko”

  1. Wauw prachtige foto’s en Marokko lijkt me erg mooi, maar helaas vinden me ouders het maar niks, dus misschien als ik ouder ben dat ik er ooit een keer heen ga! (:

    Liefs.

  2. Mooie foto’s! Ik wil de grot een keer bezoeken! En die opening van de grot is zo mooi, zo mooi dat je daar de contouren van Afrika ziet. Zo zie je maar, alles heeft een reden. 🙂

  3. Wij gaan er vandaag heen, ben er zelf 25 jaar geleden ook geweest,toen waren mijn ouders er nog. Gaan met m’n vroegere buurvrouw die Marokkaanse is maar tot april dit jaar in Nederland heeft gewoond. 25 jaar geleden was zij er ook bij. Zij is een soort van 2e moeder voor me. Heb er heel veel zin in on heen te gaan. Voor m’n vriendin is het super en sowieso Marokko is super(mooi)!
    Wilde ook zeggen dat t een heel leuk verslag is wat je heb gemaakt met leuke foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *