BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De invloed van kleuren in je slaapkamer

Je slaapkamer is één van de plekken waar je in huis de meeste tijd doorbrengt. Het is ook de kamer waar je zoveel mogelijk wil ontspannen. Wist je dat de kleur van je slaapkamer invloed heeft op je slaap?

Lees in dit artikel meer over welke kleur je slaapkamer het beste kan zijn voor de perfecte nachtrust.

De ideale kleur volgens wetenschappers

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van kleuren op je slaap. Uit dit onderzoek onder 2.000 huizen, kwam naar voren dat blauw de beste werking heeft op je slaap.

Mensen die slapen in een blauwe slaapkamer, schijnen een langere en betere nachtrust te hebben. Daarnaast werden deze personen ook gelukkig en positief wakker. Tijd om je binnenschilder in te schakelen en je slaapkamer blauw te laten schilderen?

slaapkamer-kleuren-rustgevend-neutraal

Natuurlijke kleuren

Is blauw niet helemaal jouw kleur? Met natuurlijke kleuren creëer je ook een rustgevende sfeer in de slaapkamer. Deze zachte kleuren prikkelen onze hersenen niet en zorgen ervoor dat we ontspannen. Bij natuurlijke kleuren moet je denken aan grijs, beige, bruin en okertinten.

Ga je je muur schilderen in een rustgevende, natuurlijke kleur? Gebruik voor de rest van je slaapkamer ook rustige kleuren om optimaal te ontspannen in je slaapkamer.

Welke kleuren schijnen niet goed te werken?

Het is gebleken dat mensen die slapen in een zwarte slaapkamer aanzienlijk minder goed slapen. Ook paars is een kleur die de slaap niet bevordert. Waar mensen in een blauwe kamer ongeveer 8 uur slapen, sliepen mensen in een zwarte of paarse kamer gemiddeld 6 uur. Een aanzienlijk verschil dus.

Deze kleuren schijnen levendige dromen, maar ook nachtmerries te veroorzaken. Dit geldt met name voor paars, omdat deze kleur een stimulerende werking heeft.

slaapkamer-invloeden-donkere-kleuren-zwart

Maatregelen om beter te slapen

Naast het kiezen van de juiste kleur voor in je slaapkamer, zijn er ook andere dingen die je kan doen om beter te slapen. Zo is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in je slaapkamer aanwezig is. Ook wordt het aangeraden om een uur voordat je gaat slapen geen televisie te kijken of je smartphone te gebruiken. Zo maak je je hoofd goed leeg en slaap je beter.

Welke kleuren vind jij fijn voor in een slaapkamer?

Comments:

 • 12 december 2017

  Zo mooi!
  Voor een rustige kamer is wit en lichte houtkleuren erg mooi.

  Beantwoorden...
 • 22 december 2017

  Wat goed om te weten. Ik kan namelijk niet zo goed slapen in de slaapkamer, een of andere manier slaap ik altijd lekkerder in de woonkamer! We hebben gewoon een witte muur, maar misschien moet er idd meer licht binnenkomen. Er is ook best veel geluid in de slaapkamer, misschien komt het daardoor. Ik vind de donkerblauwe kleur in de eerste foto wel heel gaaf. Ga ik onthouden.

  Beantwoorden...
 • 26 februari 2018

  Wat een mooi artikel! Veel mensen vergeten het vaak, maar de slaapkamer is belangrijk en kleuren maken inderdaad een verschil! Erg leuk artikel en een mooie website! 🙂

  Groetjes,
  Marieke van Sukhi.nl

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts