BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  De leukste auto’s voor beginnende bestuurders

Je kent het wel.. heb je net je rijbewijs, moet je continue pa, ma of je oudere broer lief aankijken om de auto te mogen lenen. Er zit maar één ding op: Je gaat op zoek naar je eigen autootje. Een behoorlijke investering, maar gelukkig bestaan er bijvoorbeeld tweedehands websites, waar voldoende prima auto’s voor een goede prijs op staan.

Wil je eerst liever een beetje oriënteren? Hieronder een lijstje met populaire en betaalbare auto’s voor de beginnende bestuurder.

DaraKero_F

Bron: Foto© DaraKero_F

Suzuki Swift
Volgens het RDW Datacentrum is de Suzuki Swift de meest gekochte auto door jongeren tot 25 jaar. Grote kans dus dat je iemand kent die ook een Swift rijdt. De eerste van deze sportieve kleine auto werd al geproduceerd in 1983, maar als je wat rondkijkt vindt je meer dan genoeg nieuwere modellen uit bijvoorbeeld de jaren 2004 tot 2010.

Dit zijn handige wendbare auto’s, zuinig en vooral bekend om de betrouwbaarheid. En wil je écht voordelig uit zijn? Dan kan regelmatig onderhoud een boel kosten schelen.

Ford Ka
De Ford Ka werd uitgegeven vanaf 1997 en het laatste model reed in 2008 van de band. Deze populaire auto was hiermee dus meer dan 10 jaar in productie. De Ka staat ook bekend als een ideale ‘vrouwenauto’, omdat hij heel handig en wendbaar is.

Op de snelweg is het echter niet de allersnelste, daarom is het ook een echte stadsauto die met 1 liter benzine voor 15 kilometer ook nog eens zuinig is. Nadeel: Het wordt flink proppen als je op vakantie gaat en iedereen zijn of haar grote koffer mee wil nemen. Wil je liever een nieuwer model? Dan is de Ford Ka+ een mooie optie. Deze nieuwere versie kwam eind 2016 uit en is dus nog erg nieuw.

TuRbO_J

Bron: Foto© TuRbO_J

Peugeot 108
Deze compacte Peugeot stamt uit 2014, dus iets nieuwer dan eerder genoemde auto’s. Dit houdt in dat hij -ook voor tweedehands Peugeot modellen– kwalitatief goed is en voldoet aan alle eisen die tegenwoordig aan hippe stadsauto’s gesteld worden.

De 108 valt onder de miniklasse personenauto’s, dus hij is niet te zwaar. Scheelt weer in de wegenbelasting. Daarnaast is deze auto gelukkig ook zuinig.

Seat Ibiza
Probeer van de Ibiza een versie uit de nieuwere modellen zoals de derde generatie (2002-2008) of vierde generatie (2008-2017) te vinden. Standaard werd de Seat Ibiza al voorzien van een motor met vrij veel vermogen, dus voor de liefhebbers die graag het gaspedaal bedienen, is dit een ideale auto.

Seat Cordoba
De Cordoba mag toch wel gezien worden als de grootste van alle hier genoemde auto’s. Hij is wel vrij standaard en waarschijnlijk lijkt hij op de auto waar bijvoorbeeld je opa het liefste in rijdt. Maar hij heeft dikwijls een leuke prijs, dus ga je voor ruimte, kies dan de Seat Cordoba.

beginnersauto-vrouwen-dames-leuke-zuinig

Denk bij de aanschaf van een auto wel na over eventuele extra kosten. Een eigen auto betekent ook maandelijkse vaste lasten, zoals motorrijtuigenbelasting en een autoverzekering. Denk ook aan de overige kosten, zoals brandstoffen, eventuele reparaties, boetes en parkeerkosten. En.. veel rijplezier!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts