BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Caribbean   >  De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao  

Wanneer je denkt aan Curaçao, dan denk je waarschijnlijk aan warmte, water en kleurenrijkdom. Al deze onderwerpen zijn terug te vinden in de mooiste bezienswaardigheden op dit prachtige eiland!

Curacao Sea Aquarium
Je kunt zelf gaan snorkelen om de dieren- en kleurenrijkdom live onder water te kunnen spotten. Langs de kust is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk dolfijnen te ontmoeten. Een andere manier om de vele verschillende waterdieren van Curaçao te ontmoeten is via een bezoekje aan het Sea aquarium. Dit is vast en zeker de moeite waard, al deze schitterende flora en fauna moet je eigenlijk gewoon gezien hebben. En wil je toch zelf een duik nemen; er is snorkelapparatuur aanwezig!

 

Grotten van Hato
Niet zo snel zal men denken aan donkere grotten op Curaçao, maar deze zijn er wel degelijk. De grotten van Hato zijn tegenover het vliegveld te vinden en beslaan meer dan 4500 vierkante meter. Ook hier kom je voor weer heel nieuwe verrassingen te staan dan in andere grotten van de wereld. In deze eigentijdse grotten is men er onder leiding van een gids getuige van dat Curaçao ooit onder de zeespiegel heeft gelegen. In tegenstelling tot de meeste andere grotten, is het in deze warm en vochtig.

 

Christoffelpark
Als je goed om kan gaan met wandelen in de warmte, dan hoor je zeker eens het Nationaal park van Curaçao (ook wel bekend als het Christoffelpark) te bezoeken. Er zijn in totaal acht routes door het park verspreid, waarvan er enkele specifiek voor auto’s zijn.

De meest intensieve wandelroute is die naar de Christoffelberg, maar wanneer men daar eenmaal is gearriveerd, geniet men volop van het fenomenale uitzicht. Voor deze wandelroute dient wel twee tot drie uur te moeten zijn gereserveerd. Het hoogste punt van de Christoffelberg is 372 meter hoog en is daarmee één van de hoogste punten van het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Curacao Museum
Kom je voor de dagelijkse gezelligheid van het kleurrijke eiland, dan kies je natuurlijk voor wandelen langs de Boulevard. Hier ontmoet je de eilandbewoners en ervaar je de vele toeristische attracties die je vanzelf laten opgaan in de eiland-sfeer. Mocht je liever nog meer leren over de historie van Curaçao, dan mag een bezoekje aan The Curacao Museum niet ontbreken. Hier vind je kunstwerken van voorheen, heden en ook nog eens veelal internationaal talent is in dit museum te bewonderen. Dit museum is zowel voor jong als oud interessant.

 

Zanzibar Curacao
Bijkomen van alle indrukken van de dag doet men op één van de prachtige stranden van het eiland. Bij de Zanzibar kun je overdag al een ligbed huren om vervolgens het diner te nuttigen tijdens uitzicht over de Caribische Zee.

Plan goed van tevoren waar je ’s avonds wilt dineren, want niet bij alle stranden is de eetgelegenheid tot laat in de avond geopend. Bovendien zijn er overal plekken waar je je ’s avonds beter niet kunt begeven. Een goed geplande dag is eigenlijk vanzelfsprekend, vooral wanneer je optimaal van je vakantie wilt genieten!

Heb jij Curaçao weleens bezocht? Zoja, heb jij nog tips en wat was jouw ervaring? 

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts