BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De praktische nostalgie van zinken emmertjes

zinken-emmers-vroeger

Hoewel zink eerst in de 18e eeuw zijn intrede deed in de westerse wereld, waren andere volkeren er al een eeuw vroeger mee vertrouwd. Zink is bijzonder omdat het een duurzaam product is, niet roest en dus weerbestendig is en omdat het de nostalgie van de zinken emmer weer naar boven haalt.

Zink heeft vele eigenschappen die je vroeger niet in andere materialen vond. Tegenwoordig is het echter vooral geliefd vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Gelukkig hebben ze op die manier de tand des tijds doorstaan en kun je ze nog steeds vinden.

Zinken emmertjes
Tegenwoordig zijn er genoeg alternatieve materialen om gebruiksvoorwerpen te maken die weer en wind moeten doorstaan. De aantrekkingskracht van vintage zink blijft echter in tact. Omdat de zinken emmer, teil, stolp of mand bij ons een lange geschiedenis hebben, geven ze meteen een nostalgisch tintje aan de ruimte die ermee gedecoreerd wordt.

Geweldig in de tuin
Zinken emmertjes kunnen tegen een stoot. Ze kunnen tegen de kou, de hitte, de nattigheid en zelfs tegen ruwe behandeling. De robuuste dingetjes zijn perfect om er planten in te zetten. Je kan ze natuurlijk ook gebruiken om allerlei tuinmateriaal in op te bergen.

Zo brengen ze orde in de chaos. Hoe langer zink in weer en wind staat, hoe mooier het wordt. De creatieve klusser kan ook aan de slag met verf want zink leent zich daar uitstekend toe.

nostalgie-zinken-emmers

Ook voor binnen in huis
Onder de noemer zinken decoratie valt heel wat decoratie materiaal gemaakt van oud zink. Een zinken vuilnisemmer pas bijvoorbeeld even goed in een modern als in een landelijk interieur. Meestal wordt hij ook niet gebruikt als vuilnisemmer. Hij vormt gewoon een stijlvolle aanvulling in jouw interieur of dient bijvoorbeeld als opslagplaats voor tijdschriften of speelgoed.

Zet ook een zinken draadmand naast de open haard of gebruik een fraaie zinken stolp als paraplubak in de gang. Zelfs in de keuken kunnen zinken emmertjes met een deksel gebruikt worden om rondslingerende spullen in weg te bergen.

Praktisch en sfeervol
De meeste zinken gebruiksvoorwerpen hebben een praktische functie. Ze werden vroeger dan ook ontworpen om in en rond het huis gebruikt te worden. Deze functie kun je behouden of ze aanpassen aan jouw moderne omgeving. Door er kleurrijke dingen in te leggen creëer je in de typerende diep doffe grijskleur van een zinken houder, een sfeervolle uitstraling die met andere materialen moeilijk te bereiken is.

Wil je verder op zoek naar de vintage look van zinken decoratiemateriaal, dan moet je op www.wezan.nl wezen. Je vindt er ook creatieve ideeën om zink “anders” te gaan gebruiken.

In samenwerking met Wezan.nl

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts