BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De ultieme sfeer creëren met de juiste belichting

Iedereen heeft dat ene favoriete plekje in huis. Wat is dat voor jou en waarom? Het kan te maken hebben met de plek op zich. Bijvoorbeeld een hoekje naast het raam en bij de verwarming. Of een kamertje met al je dierbare spullen. Je vakantiesouvenirs, herinneringen uit je jeugd en de fauteuil die nog naar je vader ruikt. Maar je vergeet een belangrijk ding: licht.

De lampen die je huis verlichten brengen sfeer. Neem maar eens de proef op de som. Wacht tot het donker is en verplaats dan alle lampen in je woonkamer. Je zult merken dat de ruimte dan direct een hele andere ambiance krijgt.

Met inbouwspots accentueer je niet dat ene donkere hoekje en komen interieur accessoires beter tot haar recht. Ook de sterkte van het licht is van invloed op de ultieme sfeer. Niet voor niets monteren veel mensen een led dimmer inbouw om de felheid van inbouw Led-spots te regelen. Het lijkt op het eerste gezicht heel ingewikkeld om een inbouwspot te monteren, maar het valt echt heel erg mee. Zeker met de uitgebreide montagehandleiding die je erbij krijgt. En je kunt ze bijna overal plaatsen want de inbouwdiepte varieert van 15 tot en met 35 millimeter. Als je een beetje creatief bent kun je zelfs op de meest onverwachte plekken Led-spots realiseren voor een uniek effect. We geven je een paar slimme tips zodat ook jij de ultieme sfeer in je huis kunt realiseren.

Verschillende Led-spots
Als je besluit om Led-spots te gaan monteren is de eerste vraag die je je moet stellen: waar komen ze? Niet elke Led-spot kun je zomaar overal ophangen. Zo zijn er speciale spots die spatwaterdicht zijn voor de keuken of badkamer. Daarnaast zijn er speciale modellen voor buiten als jij je tuin, terras of balkon wilt verlichten. Ook de vraag of je inbouw- of opbouwspots wil is relevant. Bij inbouw werk je de spot echt weg in de muur, vloer of het plafond. Bij opbouwspots schroef je die er tegenaan en blijf je het armatuur (behuizing) zien. En die zijn er dan weer in talloze materialen en kleurstellingen.

Creatief met licht
We hebben eerder geconstateerd dat als je de lichtpunten in je huis verandert de sfeer ook direct heel anders is. Maar wie zegt dat lampen altijd op de geijkte plekken moeten schijnen? Over het algemeen hangt er een lamp boven de eettafel, maar waarom geen Led-spot inbouwen in de tafel? Vaak zien we een schemerlampje op het dressoir, maar je kan ook kiezen om een rij Led-spots evenwijdig te laten lopen met de bovenkant van het dressoir. Over het algemeen hangen er lampen onderaan en bovenaan de trap, maar wat dacht je van een inbouwspot in elke traptrede? Zeker met een dimmer is de enige beperking je eigen fantasie!

Comments:

  • Kim

    25 mei 2021

    Leuk artikel, en handige tips. Ik vind een mooie prullenbak ook altijd erg belangrijk, dit kan je interieur maken of breken.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts