BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  De voor- en nadelen van diverse soorten telefoonhoesjes

Hoewel onze smartphones er vaak het mooist uitzien zónder telefoonhoesje, weten we ook allemaal hoe snel zo’n dure smartphone beschadigd kan raken. Daarom geldt voor de meesten van ons dat de aanschaf van een hoesje bij je telefoon eigenlijk verplichte kost is.

Maar wat voor soort telefoonhoesje moet je dan kiezen? Stel, je hebt de nieuwe Samsung Galaxy S22 gekocht en je bent op zoek naar Galaxy S22 hoesjes. Wat zijn dan de voordelen en nadelen van verschillende soorten telefoonhoesjes? We bespreken drie soorten hoesjes in dit artikel.

 

Book case
Een book case maakt van je smartphone in feit een boek dat je kunt openen om het scherm te kunnen zien en bedienen. Vaak kunnen aan de linkerkant binnen in een book case ook pasjes en briefgeld worden opgeborgen, zodat je ook zonder portemonnee op pad kan. Het nadeel daarvan is dan bij diefstal beide in één klap kwijt bent. Ook bestaat de kans dat wanneer je geen screen protector gebruikt je pasjes het scherm van je telefoon bekrassen.

Wel biedt een book case bescherming aan alle kanten van je telefoon. In gebruik kan het onhandig zijn dat je eerst de flap moet openen voor je bij het scherm kan. Ook kan de flap in de weg zitten bij het fotograferen. Een flip case is een variant op de book case waarbij de flap niet naar de zijkant maar naar beneden opengaat.

 

Backcover
Een backcover is een buigbaar of stijf kunststof of TPU hoesje waar je je telefoon in plaatst zodat de achterzijde en de zijkanten beschermd zijn. De bescherming is relatief dun en het scherm blijft onbeschermd, hoewel in sommige gevallen de randen van het hoesje nog boven het scherm uit steken, zodat je scherm bij een val niet de grond raakt. Het is zeer verstandig om een backcover in combinatie met een glazen screenprotector te gebruiken. Het voordeel van een backcover is dat je meteen toegang hebt tot het scherm van je smartphone. Ook ligt een smartphone met backcover fijn in de hand.

 

Bumper
In plaats van een backcover kun je ook nog kiezen voor een bumper. Deze bedekken enkel de zijkant van je smartphone, maar omdat ze vaak iets dikker zijn worden de voorkant en achterkant van je telefoon ook beschermd wanneer deze op een vlakke ondergrond valt. Als er bijvoorbeeld steentjes op de ondergrond liggen, kan er echter alsnog beschadiging optreden. Het is daarom verstandig om er ook een glazen screenprotector bij te gebruiken. Het voordeel van een bumper is dat je meteen het scherm kunt gebruiken, je telefoon lekker in de hand legt en meer van het design van de smartphone zelf zichtbaar blijft.

Je keuze voor het juiste hoesje moet je deels maken op basis van hoe voorzichtig je met je telefoon bent en hoe intensief je je telefoon gebruikt. Ben je een beetje onhandig, dan is een book case of flip case aan te raden en is het misschien zelfs verstandig om daarnaast ook nog een glazen screenprotector te gebruiken (voor het geval je de telefoon uit je hand laat vallen terwijl de flap openstaat). Maar als je je telefoon heel vaak tevoorschijn haalt, is het weer onhandig dat je de flap de hele tijd moet omslaan voordat je het scherm van je telefoon kunt gebruiken.

Bron afbeelding: Marko Poplasen / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts