BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De voordelen van een tuinkamer

Een overkapping biedt natuurlijk veel beschutting, maar een tuinkamer biedt toch net even wat extra. Door het toevoegen van een hoge kwaliteits glazen schuifdeur wordt de ruimte, net als een kamer binnenshuis, helemaal kou en vochtvrij gemaakt. Je zou dus kunnen zeggen dat je eigenlijk een extra woonruimte aan je huis toevoegt.

Het hele jaar door buiten zitten

De lente en zomer zijn seizoenen waarin veel tijd buiten doorgebracht wordt. De winter brengen we daarentegen grotendeels door achter gesloten deuren. Hartstikke zonde natuurlijk, want het is juist zo’n mooi seizoen. Tuinkamers zijn de perfecte oplossing. Op deze manier kun je net zoveel tijd buiten doorbrengen gedurende winter, als gedurende zomer.

Geschikt voor ieder seizoen

Het is in de winter natuurlijk hartstikke fijn om jezelf lekker warm achter de glazen deuren te verstoppen. Maar als het zonnetje schijnt is de warme zomerlucht helemaal welkom. Om die reden hebben tuinkamers de glazen schuifdeuren. Sluit ze tijdens koude dagen om de warmte binnen te houden of open ze tijdens warme dagen om de frisse lucht binnen te laten!

tuinkamer-voordelen-tips

Beschermd spelen

Daarbij biedt een tuinkamer een geweldig beschermde speelplek voor de kinderen. Het dak beschermt de jongste gezinsleden namelijk tegen de UV stralen en er kan onder toeziend oog onbezorgd gespeeld worden. Met een groot speelkleed op de vloer worden ook stoten en vallen een stuk minder pijnlijk.

Verhoogde waarde

Investeren in een tuinkamer is niet alleen fijn voor het gezin maar ook nog eens positief voor het toekomstige financiële plaatje. Een tuinkamer biedt veel extra ruimte die op wat voor manier dan ook, naar eigen wens ingedeeld kan worden. Deze extra kamer aan huis verhoogd de waarde van de woning bij een eventuele verkoop behoorlijk.

Een eigen plekje

Hoe je de tuinkamer ook in wilt richten, je hebt alle vrijheid om er je eigen plekje van te maken. Creëer een ruimte voor samenkomst met familie of vrienden. Waarom zou barbecueën alleen tijdens de zomer kunnen? Misschien heb je altijd al een biljarttafel in huis willen hebben maar nooit de ruimte gehad.

Of die privé bibliotheek met al je favoriete boeken. Wat je ook met deze ruimte doet, je kan het helemaal naar eigen hand zetten. Van meditatie ruimte tot biljartcafé, je hebt eindelijk de kans om datgene te creëren waar je net dat beetje ruimte voor tekort kwam.

Als jij nou een tuinkamer zou hebben, wat zou jouw ideale inrichting zijn? Welke lang verlangde wens zou jij in vervulling laten gaan?

In samenwerking met Tuinmaximaal.be

Comments:

 • 7 november 2017

  Als ik ooit ga verhuizen dan komt dit er zeker…..
  Het staat op mijn wishlist…..
  Mooi en zo gezellig, lekker knus en met verwarming.

  Xoxo

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts