BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  De voordelen van houten jaloezieën als raamdecoratie

Als je mooie jaloezieën wil, dan is hout een goede optie, het is mooi maar ook echt betaalbaar. Het heeft ook een goede isolerende functie. Maar er zijn nog veel meer voordelen waar we je graag wat over vertellen, zodat jij nog meer redenen ziet om ervoor te kiezen.

Om te beginnen wordt in de zomer de warmte mooi buitengehouden en blijft het koeler binnen. Je houdt de jaloezieën dan gesloten en zo regel je het klimaat binnen veel beter. In de winter wordt de warmte binnengehouden, want 10-30% van je warmte zal via de ramen verdwijnen. De houten jaloezieën houden dat echter tegen. Je hebt dus een extra voordeel, een lagere energierekening omdat de warmte beter wordt vastgehouden in de winter. Alleen dat al is een goede reden om er voor te kiezen.

Natuurlijke lichtinval met houten jaloezieën

De natuurlijke lichtinval is echt een groot voordeel bij de houten jaloezieën. Er komt omdat het heel natuurlijk is, ook echt een mooie en warme kleur licht binnen. Je krijgt meer sfeer in de woonkamer, maar in de slaapkamer kun je hierdoor op een natuurlijke manier wakker worden. Het heeft voor iedere kamer een unieke en fijne eigenschap te bieden. Je zou dus ook kunnen zeggen dat deze raamdecoratie voor ieder seizoen geschikt is en dan zijn eigen voordeel heeft. Dit is ook echt zo, want warmte en kou wisselen elkaar het hele jaar door af en daar speel jij ook op in qua klimaat binnen met de jaloezieën.

Altijd geschikt en volop mogelijkheden

Houten jaloezieën zijn geschikt voor alle soorten ramen. Alles kan namelijk op maat worden gemaakt dus een groot of klein raam, het maakt niet uit want het kan voor jou samen worden gesteld. Dit is een groot voordeel want je hebt misschien wel bepaalde wensen, qua afmetingen, houtsoorten en kleuren. Alleen maar fijn dat je dan voor de houten jaloezieën op maat kunt kiezen.

Jaloezieën zijn voor iedere kamer geschikt, ze bieden meer comfort en dan is er nog een groot voordeel. Het schoonmaken van een houten jaloezie is gelukkig erg eenvoudig. Je hebt alleen een vochtig doekje nodig en het stof is er weer vanaf. Het is daarom ideaal om hiervoor te kiezen als je bijvoorbeeld een allergie hebt, het is namelijk zo schoon.

Bron afbeelding: New Africa / Shutterstock

Comments:

  • 12 april 2021

    Ik vind jaloezieën ook altijd zoveel sfeer geven in huis. Love it!

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts