BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Design woonkamer strak inrichten: 9 ideeën

Je design meubels zijn natuurlijk dé blikvangers van je interieur. Alleen hoe creëer je een mooie, strakke design woonkamer? Wij geven je een aantal handige tips en ideeën.

woonkamer-strak-inrichten-tips-ideeen-3

1. Minimalisme

Bij een modern en strak design draait het vooral om minimalisme. Zet je overbodige meubels of accessoires dus buiten de deur en kies voor simpel, zoals een moderne vormgegeven bijzettafel of salontafel van Hay. De meubels van dit Deense merk zijn ontzettend populair. De vormgevers halen hun inspiratie vooral uit de jaren ‘50 en ’60 en vertalen dit naar een strak design.

2. Match oud met nieuw

Woon je in een oud huis? Ook dan is het mogelijk om een strak interieur te creëren. De combinatie van oud en nieuw vormt een prachtig contrast. Match de oude elementen van je woonkamer met nieuwe design meubelen, zodat je een strak interieur krijgt.

woonkamer-strak-inrichten-tips-ideeen

3. Rechte lijnen

Gebruik rechte lijnen. Analyseer eerst je huidige inrichting in de woonkamer en bedenk welke lijnen rechter kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de salontafel, het bankstel, het dressoir of de eetkamerstoelen. Meubels met een flinke ronding, zorgen niet voor een strak interieur.

4. Kies voor contrasterende kleuren

Vermijd drukke kleuren en kies voor een hoofdkleur en een contrasterende kleur. Kies een lichte kleur als hoofdkleur voor de muren en het plafond. Laat de contrasterende kleur, zoals rood of zwart, dan een aantal keren terugkomen in de meubels.

woonkamer-strak-inrichten-tips-ideeen-4

5. Voeg een warmere kleur toe aan het interieur

Een strak interieur is natuurlijk prachtig, maar de kleuren komen wel wat koud over. Voeg dan ook een warm kleurtje toe. Laat deze kleur terugkomen in je accessoires.

6. Groen in je woonkamer

Planten versterken je strakke interieur en leggen nog meer de nadruk op je design meubels. Kies een formaat plant dat past bij de grootte van je woonkamer. Of koop een aantal van dezelfde planten en zet deze naast elkaar. Met groen breng je ook meer sfeer in je design woonkamer.

woonkamer-strak-inrichten-tips-ideeen-1

7. Industriële lampen

Industriële lampen zijn een musthave in een design woonkamer. Er zijn diverse hanglampen verkrijgbaar met een industriële look. Door zo’n eyecatcher in een ruimte te plaatsen kun je het een hele nieuwe look geven.

8. Natuurlijke materialen

Natuurlijk hoef je je woonkamer niet alleen in te richten met meubels van kunststof materialen. Ook met natuurlijke materialen creëer je een strak interieur. Kies voor perfect afgewerkte meubels die gemaakt zijn van hoogkwalitatief en fijn hout. Met houten meubels zorg je voor meer warmte in het strakke interieur.

woonkamer-strak-inrichten-tips-ideeen-2

9. Zorg voor natuurlijk licht

Heb je veel ramen in de woonkamer? Maak hier dan gebruik van en plaats er niet te veel voor. Natuurlijk licht zorgt voor meer ruimtelijkheid. Als er niet veel ramen in de woonkamer zijn en er te weinig natuurlijk licht binnenvalt, is het een idee om te kiezen voor kunstmatige verlichting, zoals meer plafondlampen, een vloerlamp of een wandlamp.

Comments:

  • 8 juli 2017

    Wauw… prachtig ingerichtte woonkamer op de 3e foto.
    Met zo een mooie bankstel.

    Xoxo

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts