BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Tips om je lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften

Elke dag opnieuw krijgen we als mens verschillende gifstoffen binnen in ons lichaam. Door je lichaam te zuiveren van deze gifstoffen zal je verschillende voordelen kunnen ervaren. Zo kan je niet alleen rekenen op meer energie, daarnaast voel je, je ook echt gezond en fit.

Het spreekt voor zich dat dit ook jouw productiviteit sterk kan verhogen. Wil jij ook graag jouw lichaam zuiveren? Detoxen of ontgiften kan het best op deze manieren!

Hoe diverse dranken je metabolisme kunnen verhogen

Eén van de belangrijkste factoren met betrekking tot het detoxen of ontgiften van je lichaam is zorgen voor een sneller metabolisme. Je metabolisme versnellen kan gebeuren op tal van verschillende manieren. Het bekendst op dit vlak is intensief sporten. Door je lichaam uit te dagen en je grenzen te verleggen krijgt je metabolisme een stevig duwtje in de rug.

Ga bijvoorbeeld in de ochtend voor het eten een rondje lopen en je metabolisme beschikt over een optimale, snelle werking voor de rest van de dag. Een sneller metabolisme zorgt er voor dat je je altijd goed zal voelen in je lichaam. Bovendien helpt het je ook nog eens met (op een gezonde manier) af te vallen.

detox-water-ontgiften

Je metabolisme verhogen kan niet uitsluitend door te sporten, ook al is dit uiteraard een zeer gezonde bezigheid. Ook verschillende drankjes die op de markt zijn terug te vinden kunnen op dit vlak een meerwaarde betekenen. Je hoeft het daarnaast helemaal niet eens zo ver te gaan zoeken.

Het drinken van (veel) zuiver water is nog steeds één van de belangrijkste mogelijkheden om er voor te zorgen dat je lichaam op efficiënte wijze wordt gereinigd. Dat heldere water neemt immers heel wat slechte stoffen met zich mee. Ook koffie en zeker ook groene thee zouden echter een uitermate positieve impact hebben op het verhogen van je metabolisme. Er bestaat zelfs zoiets als een speciale detox thee. Die kun je o.a. vinden op Weightworld.nl.

Het eten van vezels

Vezels staan er om bekend de schoonmaker te zijn van onze darmen. Dit geldt in het bijzonder voor vezels die zijn terug te vinden in groenten. Wanneer je graag je lichaam op efficiënte wijze wenst te detoxen of te ontgiften is het altijd de moeite waard om vezels toe te voegen aan je alledaagse voeding.

Doe ze ook gerust in je smoothies. Vezels die voor het detoxen van je lichaam een absolute aanrader zijn, zijn met name lijnzaad evenals chia zaad.

vezelrijk-ontbijt-detox

Het belang van voldoende voedingsstoffen

Tot slot nog een laatste, belangrijke tip. Om er voor te zorgen dat de gifstoffen in je lichaam afgevoerd kunnen worden is het van belang om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit betekent dat je lichaam geen tekorten mag hebben op vlak van essentiële vitaminen en mineralen.

Is er daar wel sprake van? Kies dan voor een aangepast voedingsschema en neem eventueel de nodige supplementen. Alleen een gezond lichaam boordevol goede voedingsstoffen kan zichzelf op efficiënte wijze detoxen of ontgiften.

 

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts