BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Deze interieurtrends ga je deze winter zien

De wintermaanden komen er weer aan, en dus betekent het dat het weer tijd is om jouw interieur winterproof te maken. Waar je in de zomermaanden misschien hebt genoten van een interieur met zomerse aspecten, kunnen we dat binnenkort gaan switchen naar een echt winter interieur. Om jou alvast een idee te geven, komen in dit artikel de interieurtrends van deze winter aan bod. Zo kun jij snel aan de slag om jouw huis klaar te maken voor de gezellige winteravonden.

 

Voorwerpen in warme kleuren

We zien het ieder jaar weer in de wintermaanden terugkomen: een interieur met warme kleuren. Dat is dan ook helemaal niet gek, want warme kleuren zorgen ervoor dat er een gezellige sfeer gecreëerd wordt. En dat is natuurlijk precies de bedoeling wanneer je lange winteravonden tegemoet gaat. Met warme kleuren bedoelen wij bijvoorbeeld bruin, zwart, beige en rood. Deze kleuren staan goed bij zowat ieder interieur en zijn ook goed te combineren met neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld grijs en wit.

Welke voorwerpen je aan moet denken om een gezellig interieur te creëren met warme kleuren? Je kunt het zo gek niet bedenken. Van een bank tot stoelen, van een tafel tot kast en van duettes tot een rolgordijn op maat: zodra het warme kleuren bevat is jouw interieur klaar voor de koude wintermaanden.

 

Duurzaamheid

We worden ons steeds meer bewust van duurzaamheid. En daarom zien we dit ook steeds vaker terug in het interieur. Duurzaam wonen is deze winter dan ook een echte trend. Maar wat houdt duurzaam wonen dan precies in? Nou, dat zit zo: wanneer je duurzamer wilt wonen koop je steeds vaker producten die duurzaam zijn geproduceerd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om tijdloze meubels maar ook om bijvoorbeeld materiaal dat gerecycled is. Het doel van duurzaam wonen is dus dat het langer mee kan gaan.

 

Sfeerhaard

Mocht je nu echt helemaal het winterse gevoel in huis willen halen, dan is het ideaal om een sfeerhaard aan te schaffen. Naast het feit dat dit natuurlijk energiezuinig is, is het bovendien ook nog eens ontzettend gezellig. Een sfeerhaard is daarnaast ook nog functioneel, want veel sfeerhaarden geven ook warmte af. Echter wordt een sfeerhaard wel echt voornamelijk bedoeld om sfeer te creëren in je interieur. Wij kunnen je dan ook beloven dat dit jouw interieur echt een boost geeft tijdens de koude wintermaanden.

 

Hout en andere natuurlijke materialen

Al jarenlang zie je hout natuurlijk terug in zowat ieder interieur. Ook deze winter is dat niet anders. Met name donker hout zal zijn opwachting gaan maken deze winter. Helemaal te begrijpen natuurlijk, want donkere tinten zorgen voor een winterse sfeer. Niet alleen hout gaan we de komende maanden veel zien, maar ook andere natuurlijke materialen zoals riet, bamboe, linnen, leer en fluweel. En ook dan vaak weer in de warme kleuren waar we het eerder al over gehad hebben.

Het is natuurlijk niet nodig om iedere winter jouw hele interieur om te gooien. Je kunt namelijk al met een paar voorwerpen een heel verschil maken. Zo heb je misschien toch net meer dat gezellige wintergevoel en kijk je meer uit naar de lange winteravonden.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts