BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Dit doe je tijdens een stedentrip in Parijs

Na lang wikken, wegen en data prikken is het eindelijk zo ver: die stedentrip naar Parijs staat eindelijk op de kalender. Super tof natuurlijk, en voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Maar dan komt ineens de volgende vraag: wat doe je nu eindelijk tijdens die stedentrip in Parijs?

Ga je uren in de rij staan om de Eiffeltoren te beklimmen, of bewandel je liever de minder begane paden? We hebben de leukste bezienswaardigheden in Parijs even voor je op een rijtje gezet – hoeven jullie alleen nog maar te kiezen!

1. Arc de Triomphe

Parijs stedentrips zijn ontzettend populair, en dat is niet voor niets. Er is zo ontzettend veel moois te zien. Heb je weinig tijd? Dan raden wij je af om de Eiffeltoren te beklimmen (de rijen zijn veel te lang) en de Arc de Triomphe te bezoeken.

Hoewel de Arc de Triomphe zich op een ontzettend druk verkeersplein bevindt, merk je daar bovenop het prachtige gebouw helemaal niets van. Zeker een bezoekje waard!

2. De Sacré-Coeur

Ook de Sacre-Coeur mag natuurlijk niet vergeten worden. Deze indrukwekkende basiliek torent hoog uit boven de stad en kan niemand ontgaan. Alleen al om het puur van de buitenkant te bewonderen, is het een bezoekje meer dan waard.

3. Palais du Louvre

Ook het Louvre moet natuurlijk op het lijstje staan. Je zou dagen rond kunnen dwalen in dit prachtige museum. Er is ontzettend veel kunst te vinden, dus het kan geen kwaad om vooraf even wat onderzoek te doen en een planning te maken: zo kun je alle kunst zien die je wilt, zonder dagen kwijt te zijn.

4. Notre-Dame

Tsjah, we kennen het sprookje van de klokkenluider van de Notre-Dame natuurlijk allemaal wel. Alleen dat is al reden genoeg om dit prachtige gebouw te bezoeken. Do we need to say more?

5. de Seine

Wil je de toeristische trekpleisters overslaan en liever genieten van wat rust en ontspanning? Slenter dan gewoon even lekker door de prachtige, karakteristieke straatjes van deze mooie stad, of maak een fijne wandeling naast de Seine.

Het geeft je gegarandeerd de rust die je zoekt. Bovendien zal je ook nog eens allerlei leuke plaatsjes, winkeltjes en terrasjes tegenkomen die je anders misschien niet ontdekt had. Maak er gerust een dagje van: lekker wandelen langs de Seine, met voldoende tussenstops voor een natje en een droogje!

Bron afbeeldingen: Catarina Belova, L F File/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts