BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Afrika   >  Dit moet je gezien hebben in Marrakesh

Geuren, kleuren en cultuur: dat zijn de woorden die Marrakech het beste samen kunnen vatten. Deze prachtige stad, vol cultuur, wordt ook wel ‘de parel van het zuiden’ genoemd. De rode stadsmuren, de kleurrijke winkels en de sprookjesachtige paleizen maken dit een stedentrip die je nooit meer zal vergeten.

Of je de prachtige stad nu in het hoogseizoen bezoekt (de temperaturen lopen in die periode hoog op) of in het voor- of naseizoen: je zal het er altijd naar je zin hebben. Heb je een stedentrip naar Marrakech op de planning staan, dan moet je deze hotspots echt gezien hebben.

  1. de Medina

In vele Afrikaanse landen en steden vind je een oude, en vaak ook een nieuwe Medina. Deze Medina is het oude stadscentrum, waar je veelal de meest authentieke winkeltjes en boetiekjes vindt. In Marrakech wordt deze oude stad omringd door grote, rode muren die een wirwar aan straatjes en leuke winkeltjes omarmen.

  1. Djemaa el Fna

Geen zin in een rondreis? Geen probleem: dit plein ligt centraal in de Medina van Marrakech en je kijkt er gegarandeerd je ogen uit. Het is alsof je zo het verhaal van Aladdin binnenloopt. Je vindt er niet alleen tientallen stalletjes waar je heerlijk kan eten en drinken, ook acrobaten, vuurspuwers en slangenbezweerders bevinden zich hier.

  1. Koutoubia moskee en minaret

De moskee en minaret zijn het symbool van Marrakech en worden dan ook vaak als oriëntatiepunt gebruikt. Hoewel de moskee niet van binnen te betreden is wanneer je geen moslim bent, is het zeker de moeite waard om de buitenmuren en de prachtige architectuur te aanschouwen.

  1. Palais Bahia

Dit paleis heeft slechts één verdieping, maar wel 150 verschillende kamers. Je vindt het paleis op een landgoed van wel 8 hectare, en het grootste deel van het paleis is opengesteld voor het publiek.

  1. Menara

Deze bijzondere tuinen mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Marrakech. Het paviljoen heeft een grote vijver waar je even heerlijk kunt ontsnappen van de hectiek en alle prikkels die het stadscentrum te bieden heeft. De olijfbomen en fruitbomen geven je een prachtig decor vanuit waar je uit kan kijken over het Atlas gebergte.

  1. Tombes van de Saadieden

Zoals altijd zijn ook hier in Marrakech de officiële, grote begraafplaatsen van edellieden te vinden. In deze tombes liggen 4 sultans en hun 62 familieleden begraven. De tombes, die ooit dichtgemetseld waren, zijn gerestaureerd en zijn een bezienswaardigheid.

Bron afbeeldingen:

Shutterstock.com –  Vixit & Olena Z

 

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts