BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Dit zijn de beste doe-het-zelf klusjes voor deze winter

De temperatuur is alweer flink aan het dalen, en dat maakt het een stuk minder fijn om klusjes op te pakken voor buiten dan met zomerse temperaturen. Maar niet getreurd, want ook deze winter kun jij jezelf vermaken met nuttige doe-het-zelf klusjes. Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rijtje. Zo kun jij deze winter toch nog aan de slag met die klusjes die je eigenlijk al tijden had willen doen.

Onkruid weghalen
Het is misschien een klusje dat je liever uitstelt, maar het is wel belangrijk. Wanneer het niet extreem koud wordt in de winter, groeit onkruid namelijk gewoon lekker door. En je zit natuurlijk niet te wachten op een tuin vol onkruid, want dat ziet er niet zo verzorgd uit. Ondanks dat het misschien een koud klusje is om te doen, kun je het maar beter meteen oppakken. Hoe langer je het uitstelt, hoe meer je te doen staat. Is het bij jouw tuin het geval dat je veel onkruid ziet opkomen? Zorg er dan voor dat je dit snel weghaalt. Zo voorkom je dat jouw tuin volledig onder het onkruid staat tijdens de wintermaanden. Het scheelt je ook weer een hoop moeite in het voorjaar, want als je het goed bijhoudt hoef je telkens minder werk te verrichten.

Verven in huis
Waar je normaal gesproken in de zomermaanden lekker in de tuin aan de slag kan met verven, kun je dat in de winter natuurlijk lekker in huis doen. Er is vast wel iets in je huis dat even een extra laagje verf kan gebruiken, of zelfs een hele nieuwe kleur. Wil je er zeker van zijn dat jouw verf lang blijft zitten? Gebruik dan Sikkens of Sigma verf. Dit is verf van professioneel niveau. Hiermee ben jij er in ieder geval zeker van dat het niet aan de verf ligt. Wanneer je iets in je huis gaat verven, zorg dan uiteraard wel voor een goede voorbereiding. Je wilt tenslotte niet dat het helemaal mis gaat.

Behangen
Je kent het wel, je koopt nieuw behang en na een paar jaar ben je er weer helemaal op uitgekeken. Of het nou in de woonkamer of slaapkamer is, de kans dat dit wel eens bij jou voorkomt is groot. Is dit toevallig ook deze winter bij jou het geval en ben je zelf handig? Dan kun je zelf gaan behangen. Maak een keuze uit de vele soorten behang en koop een paar rollen. Met nieuw stijlvol behang kun jij jouw woon- of slaapkamer helemaal pimpen, en ben je als het goed is weer een paar jaar helemaal tevreden. Ook hierbij geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Je moet er dan ook wel goed de tijd voor nemen om het optimale resultaat te bereiken.

Opruimen
Tja, we begrijpen maar al te goed dat je dit liever uitstelt. Toch is de winter een ideale optie voor jou om eens goed de tijd te nemen om spullen goed op te ruimen. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Van het opruimen van de zolder tot het opruimen van jouw kasten: alles wat nodig is kun jij deze winter oppakken. Geen excuses meer nu, want het moet toch een keertje gebeuren!

Uiteraard zijn er nog talloze andere klusjes die jij kunt uitvoeren deze winter, wees lekker creatief!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts