BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Dit zijn de vijf reistrends voor 2016

De winter is nog niet eens écht begonnen, maar sommigen onder ons zitten nu al met hun hoofd in de zomer en vragen zich af welke reis ze dit keer zullen maken. Volgens travel trendwatcher Tessa aan de Stegge van toeristisch PR- & Trendbureau Cherry LAB zijn dit de vijf nieuwste reistrends voor 2016.

1. Verrassing!

Het gemak waarmee je vakanties of reizen boekt triggert je wanderlust constant volgens Cherry LAB’s trendonderzoek. Lang vooruit plannen hoeft tegenwoordig echt niet meer. Met een paar klikken op je mobiel boek je spontaan een accommodatie bij aankomst. Bij blind break organisatie srprs.me hoor je pas op het vliegveld waar je heen gaat. Op apps zoals Corner, Kayak en Skyscanner bepalen criteria als temperatuur, vluchtduur en de activiteiten die je wilt doen je bestemming. Laat je dus lekker verrassen voor het onbekende en omarm het avontuur!

2. Onontdekte plekjes

Je denkt misschien dat er op onze aardbol geen onontdekte plekjes meer zijn, maar dat is zeker niet zo. Volgens Cherry LAB zorgen goedkope vliegtickets en accommodaties ervoor dat een steeds groter deel van de wereld binnen handbereik komt van de opkomende middenklasse in groeiende economieën. Denk aan bestemmingen zoals Iran, Colombia, Sri Lanka, Bhutan en IJsland. Ook reisorganisaties bieden under the radar activiteiten aan zoals Touratrek met een off-road motorreis in Marokko.

3. Mix en match

Vandaag de dag is er méér verkrijgbaar dan pakketreizen, online kun je alles zelf direct boeken. Waar wil je heen? Voor hoe lang? Wil je duur of wil je goedkoop? De tijd dat je het overliet aan een reisorganisatie is achterhaald. Waarom combineer je niet eens luxe met outdoor? Zo kun je bij Eurocamp in een luxe boomhut slapen en kun je op Booking Brabant zelf je activiteitenpakket voor Breda samentellen. Mix en match zelf het huidige aanbod!

4. Alles digitaal

Zoals je al een beetje hebt kunnen opmerken uit deze trends, ligt technologie ten grondslag aan de meeste trends. Geen wonder, je kunt er heel wat mee! Met Saga leg je jouw activiteiten op verschillende platformen zoals Instagram automatisch vast in een lifelog. Met de app Airsocial kom je in contact met de personen op je vlucht en met Cat Street View bekijk je zelfs Hiroshima door de ogen van een kat. Maar alle technische en digitale mogelijkheden ten spijt: het nieuwe jaar draait weer om beleving in plaats van het uitbuiten van digitale mogelijkheden.

5. Green it is

Lekker reizen kan goed samengaan met aandacht voor het milieu. Zo kun je bijvoorbeeld in een groene accommodatie logeren zoals Morgan’s Rock Hacienda & Ecolodge. Of vrijwilligerswerk doen met lokale bewoners via Workaway. Groen transport speelt natuurlijk ook een rol bij de statusverwerving van de nieuwe reiziger. Wist je dat sommige reizigers zelfs zonnepanelen op hun backpack laten plaatsen?

Welke reistrend spreekt je het meeste aan?

Comments:

 • 16 december 2015

  Leuk dat groen reizen meer en meer haalbaar wordt.

  Beantwoorden...
 • Deb

  16 december 2015

  Mix & Match spreekt mij het meeste aan en zo wil ik het volgend jaar ook gaan aanpakken. Ik denk (en hoop) zo ook een stuk voordeliger uit te zijn op deze manier dan het via het Reisbureau te laten doen want vakanties in het hoogseizoen zijn prijzig genoeg.

  Beantwoorden...
 • 17 december 2015

  Leuke tips 😉

  Beantwoorden...
 • 17 december 2015

  Green it is en onontdekte plekjes !

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts